Tuesday, January 29, 2019

Οι ομάδες υποκουλτούρας των εφήβων

Κρατήστε την επικοινωνία σας ανοιχτή και δείξτε σεβασμό σε αυτά που θέλει να μοιραστεί μαζί σας
Μερικές φορές, οι έφηβοι αλλάζουν τη συμπεριφορά και την εμφάνισή τους ώστε να γίνουν μέρος μίας κοινωνικής ομάδας ή ‘υποκουλτούρας’. Όσο αναπτύσσουν την ταυτότητά τους, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Ο πειραματισμός με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες είναι ένας τρόπος να αναζητήσει το ποιος είναι. Είναι ένας τρόπος να διαφοροποιήσει τον εαυτό του από την οικογένεια. Οι κοινωνικές ομάδες μπορούν να προσφέρουν ένα σύνολο οδηγιών για το πώς να φέρεται, να ντύνεται ή να σκέφτεται. Όταν όλοι φέρονται παρόμοια, νιώθουν ότι ανήκουν κάπου. Και αυτό ενισχύει τις κοινωνικές δεξιότητες και διδάσκει την ανταμοιβή της δέσμευσης.

Για κάποια παιδιά, είναι πολύ διασκεδαστικό, για κάποια διαρκεί λίγο, για άλλα πολύ αλλά συνήθως είναι μία φάση που περνάει μετά το τέλος της εφηβείας. Μην ξεχνάτε ότι κι εσείς περάσατε περίπου την ίδια φάση πριν αρκετά χρόνια και ήταν ένα κομμάτι της διαμόρφωσης του χαρακτήρα σας.
Πώς θα παραμείνετε θετικοί. Να θυμάστε ότι όλοι οι νέοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη της αποδοχής και της εκτίμησης. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε γιατί το παιδί σας επιλέγει τη συγκεκριμένη υποκουλτούρα, αλλά είναι σημαντικό να μην το κρίνετε αρνητικά και να μην το αποθαρρύνετε. Βρείτε την ευκαιρία να μιλήσετε με το παιδί για την ομάδα του ώστε να μάθετε πληροφορίες. Κρατήστε την επικοινωνία σας ανοιχτή και δείξτε σεβασμό σε αυτά που θέλει να μοιραστεί μαζί σας.
Πότε να ανησυχήσετε: όταν έχει κακή διάθεση και κλαίει συχνά, όταν δείχνει επιθετικότητα ή αντικοινωνική συμπεριφορά, όταν έχει προβλήματα στο φαγητό ή τον ύπνο και όταν πέφτουν οι σχολικές του επιδόσεις.
Πηγη: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.