Wednesday, January 23, 2019

Μιχάλης Τζελέπης: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον σφετερισμό της δικής μας ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ και ΕΘΝΙΚΗΣ ταυτότητας εν ονόματι κάποιας αδιευκρίνιστης δική σας πολιτικής σκοπιμότητας»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, από τους πρώτους Μακεδόνες Βουλευτές που πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής της Τετάρτης 23-1-2019 στη συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.
Στην αρχή της Ομιλίας του ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Σήμερα διεξάγεται στην Βουλή των Ελλήνων μία από τις πλέον ιστορικές συνεδριάσεις από την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, διότι το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας θα δεσμεύσει την χώρα οριστικά και αμετάκλητα σ’ ένα θέμα τεραστίου ιστορικής και εθνικής σημασίας. Σε θέματα Εθνικά απαιτείται Εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης. Πολύ περισσότερο μάλλον σ’ ένα μείζον Εθνικό θέμα όπως το σημερινό, για το οποίο θα πρέπει να επιδιώξουμε να υπάρχει ευρεία κοινωνική αποδοχή και πολιτική για να επιτύχουμε τους Εθνικούς στόχους.  Παράλληλα, επιδίωξη πρέπει να είναι να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη, δυνατή, Κοινοβουλευτική πλειοψηφία και όχι αυτό που γίνεται σήμερα στην Βουλή, με μία τεχνητή, ισχνή πλειοψηφία που δημιουργήθηκε  a la cart για να περάσει μόνο αυτήν την Συμφωνία από ετερόκλητες δυνάμεις διασύροντας την Κοινοβουλευτική Δημοκρατική τάξη».
Στη συνέχεια, ο κ. Τζελέπης σχολίασε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ως προς το μείζον αυτό Εθνικό θέμα: «Αν έβλεπε κανείς από την αρχή πώς γεννιούνται τα πράγματα, θα εφάρμοζε τον καλύτερο τρόπο εξέτασής τους. Μας λέει στην αρχή των «Πολιτικών» του ο Αριστοτέλης, ο μεγάλος Μακεδόνας φιλόσοφος. Αυτή ήταν η στρατηγική σας κ. Τσίπρα; Παρ’ ότι ήταν η πλέον ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα μας για να φέρετε μία καλή Συμφωνία. -ΕΕ και ΝΑΤΟ πίεζαν και απαιτούσαν λύση για τους δικούς τους γεωστρατηγικούς λόγους. -Στα Σκόπια δε υπήρχε μία Κυβέρνηση, μετριοπαθής και φιλοευρωπαϊκή. Εσείς, όμως διαπραγματευτήκατε μόνοι σας χωρίς Εθνική Συνεννόηση. Με την Κυβέρνηση διχασμένη. Και με τις ιδεοληψίες σας και τις εμμονές σας να σας καθοδηγούν ως εκ πάλαι διεθνιστές και χωρίς εθνικές ευαισθησίες. Άλλωστε, από το 2008 ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και ο ΣΥΡΙΖΑ «κρυφό καμάρι», να δώσετε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς. Δεν κατανοήσατε την ευαισθησία των Ελλήνων για την ιστορική τους κληρονομιά και δείξατε αδυναμία να κατανοήσετε ποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Έτσι αντί να διαπραγματευτείτε μία καλή συμφωνία που να εξασφαλίζει τα ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ από τον αλυτρωτισμό των γειτόνων ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. Και από την άλλη πλευρά, εργαλειοποιήσατε την εξωτερική πολιτική για ένα ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, υπονομεύοντας την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, διχάζοντας τον ελληνικό λαό με στόχο να αποκομίσετε μικροκομματικά οφέλη. Σ’ ένα παιχνίδι για εσάς επιβίωσης και παραμονής στην εξουσία. Ξεχνάτε όμως αυτό που είπε πάλι ο Αριστοτέλης αιώνες πριν για την «ΕΤΕΡΟΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ»: τα σχεδιάζεις, τα προετοιμάζεις, τα εκτελείς κατά τον τρόπο που θέλεις και στο τέλος χωρίς καν να το καταλάβεις βρίσκεσαι εντελώς αλλού.
Επιπροσθέτως, ως Μακεδόνας Βουλευτής, ο κ. Τζελέπης τόνισε τα εξής: «Ως Μακεδόνας Βουλευτής οφείλω να σας ξανατονίσω, για ακόμη μία φορά, ότι πρέπει να σταματήσετε να ασελγείτε εις βάρος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. Γιατί για εμάς «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ». Έχετε δε διαμορφώσει με τους χειρισμούς σας τις προϋποθέσεις για μια νέα ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Δεν μπορούμε κ. Τσίπρα να ανεχτούμε τον σφετερισμό της δικής μας ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ και ΕΘΝΙΚΗΣ ταυτότητας εν ονόματι κάποιας αδιευκρίνιστης δικής σας πολιτικής σκοπιμότητας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την αναγνώριση ενός ψεύδους σε βάρος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ-ΤΗΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑΣ ΓΗΣ ΜΑΣ-εις βάρος του μέλλοντος των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια Συμφωνία που δεν δέχεται την Ιστορική αλήθεια και ταπεινώνει τους πολίτες μας και μάλιστα σε περίοδο δοκιμασίας των κοινωνικών και οικονομικών αντοχών τους. Με την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών επί της ουσίας ανοίγει η Κυβέρνηση τον Ασκό του Αιόλου του Αλυτρωτισμού. Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει Εθνική ταυτότητα Μακεδόνων σε ένα κράτος που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη  Μακεδονία. Κάνει μια πλαστή «Εθνογένεση». Εάν πράγματι nationality στη Συμφωνία σημαίνει μόνον ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ όπως γράφετε και στην ρηματική διακοίνωση τότε αυτή θα έπρεπε να ορίζεται ως «Βορειομακεδονική» όπως και η ονομασία του κράτους, αντί να επιτρέπεται η χρήση του όρου Μακεδών. Και αν αυτοί είναι Μακεδόνες, όπως χασκογελούσε ο Πρωθυπουργός όταν το έλεγε ο κ. Ζάεφ στις Πρέσπες τότε εγώ τι είμαι Σκοπιανός;».
Επίσης, ο Βουλευτής σχολίασε και τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών: «Ακούσαμε στη συζήτηση της Επιτροπής από τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Κατρούγκαλο, τα επιχειρήματα του, τα οποία ήτανε οι δηλώσεις των πολιτικών των Σκοπίων ότι τα πρόσωπα μιας χώρας αυτοπροσδιορίζονται με τον τρόπο που επιθυμούν. Στην ουσία, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εναποθέσει τη δυναμική της Συμφωνίας στις μελλοντικές επιλογές δηλαδή των Σκοπιανών. Αντί να τονίσουμε ότι το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, οφείλει να σέβεται και το δικό μας αντίστοιχο δικαίωμα, όπως αυτοπροσδιορίζεται και οριοθετείται ιστορικά, αρχαιολογικά, γλωσσολογικά, πολιτισμικά. Και η γλώσσα «Μακεδονική». Αν η γλώσσα, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, αποτελούσε απλώς ένα μέσο επικοινωνίας, δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Συμβαίνει  όμως ν΄ αποτελεί και εργαλείο μαγείας και φορέα ηθικών αξιών. Προσκτάται η γλώσσα στο μάκρος των αιώνων ένα ορισμένο ήθος. Και το ήθος αυτό γεννά υποχρεώσεις». Αυτά είπε ο νομπελίστας Ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης προς τους Ακαδημαϊκούς της Στοκχόλμης  το 1979. Λέξεις, λοιπόν, άξιες που πριν χιλιάδες χρόνια έπλασαν οι Έλληνες, όπως Μακεδονία, Μακεδόνες, Αιγαίον πέλαγος-τότε που οι σκλάβοι ζούσαν σε κάποια στέπα της Ρωσίας- δεν μπορεί σήμερα να γίνουν καραμέλα στα χείλη των Σκοπιανών ως Egejska Makedonija (Εγκέσκα Ματσεντονιγια).  Άρα έχουμε: ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ΓΛΩΣΣΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ΛΑΟ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. Έτσι έχουμε ΕΘΝΟΓΕΝΕΣΗ ενός ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ δίπλα στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. Επιβάλλεται δηλαδή το ΜΕΡΟΣ στο Όλον. Παρ’ όλους τους λογικούς ακροβατισμούς που καταφεύγει ο Υπουργός Εξωτερικών για να μας πείσει για όλα αυτά, αδυνατεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα».
Προτού κλείσει τη Ομιλία του, ο κ. Τζελέπης τόνισε ότι: «Στη Συμφωνία βλέπουμε να εξετάζεται το ιστορικό περιεχόμενο των βιβλίων. Δηλαδή, τέρμα το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Παύλος Μελάς», τέρμα οι επισκέψεις των μαθητών στο Καμπαναριό της Ευαγγελίστριας της αιματοβαμμένης κατά τον Μακεδονικό αγώνα πόλης μου, στο οποίο καμπαναριό ταμπουρωμένος στα 1907 ο καπετάν Μητρούσης και με τρία άλλα παλικάρια, αφού εξάντλησε και την τελευταία σφαίρα του, κάρφωσε το μαχαίρι στα σπλάχνα του. Κλείνοντας, λοιπόν, η ψήφος του καθενός μας σήμερα πρέπει να καθορίζεται από την «Πατριωτική μας συνείδηση» και την Ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία.. Για να μην επιβεβαιώσουμε την ρήση του Κώστα Βάρναλη «Δειλοί-Μοιραίοι και άβουλοι πορεύονται αντάμα», προσθέτοντας εγώ, για να αποφύγουμε την τελευταία ντροπιαστική πράξη απ’ αυτούς. Γιατί αλλιώς θα πρέπει να σας τονίσω ότι:

«Την ένδοξη, την απαράμιλλη, την αγαπημένη πάνω από κάθε τι γωνιά της γης, που μας έλαχε για εκκλησιά και για εστία, που την κρατάμε σαράντα τώρα αιώνες με αίμα και δάκρυα, εμείς οι Μακεδόνες όλου του κόσμου δεν θα την παραδώσουμε σαν ώριμο καρπό στους χθεσινούς ψευτομακεδόνες των Σκοπίων».
*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομιλία του Βουλευτή στον παρακάτω Σύνδεσμο:

Σταματήσετε να ασελγείτε εις βάρος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. Για εμάς Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ https://youtu.be/ZHRiQOspvkY 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.