Wednesday, January 23, 2019

Γιάννης Μαγκριώτης: Δύο κόσμοι σε τρία πρόσωπα των ημερών

Τρία πρόσωπα, που κυριαρχούν λόγω των πράξεών τους στην επικαιρότητα, χαρακτηρίζουν τη χώρα μας και αποκαλύπτουν τα γκρίζα και τα φωτεινά της μέρη.
1. Στέφανος Τσιτσιπάς: όχι για την επιτυχία του, που ούτως ή άλλως είναι μοναδική, αλλά για τον ψύχραιμο και αξιοπρεπή τρόπο που τη διαχειρίζεται. Δεν επαναλαμβάνει τις μεγάλες κορόνες για την "Πατρίδα, την ανίκητη ελληνική ψυχή..." και όλα τα σχετικά με τα οποία μας γεμίζουν άλλοι με ανάλογες ή και μικρότερες επιτυχίες.


2. Πάνος Καμμένος: όχι για την πίκρα που πνίγει στα νυχτερινά μαγαζιά, αλλά για το casus belli που θα κηρύξει κατά του Τσίπρα αν δεν διώξει από την κυβέρνηση τους πρώην ΑΝΕΛ. Και επειδή ο Τσίπρας δεν τους διώχνει, άλλαξε στόχο και άρχισε πόλεμο κατά των πρώην στελεχών του, ξεκινώντας από την Κουντουρά, τα οικονομικά της οικογένειάς της και του υπουργείου. Θυμίζω ότι από την ημέρα που έγιναν οι ΑΝΕΛ στις πλατείες των "Αγανακτισμένων" και στα social media του μίσους, έχει διώξει με τις ίδιες κατηγορίες ή κατηγόρησε εκ των υστέρων όσους έφυγαν μόνοι τους και είναι οι περισσότεροι. Φαντάσου να μην ήταν και στο DNA των ΑΝΕΛ το ήθος και η Μακεδονία.
3. Απόστολος Τζιτζικώστας: όχι για τη φαντασίωση της ανάπτυξης που ζει, αλλά για τις ανατρεπτικές πρωτοβουλίες του στη συμφωνία των Πρεσπών.
Θυμάστε τότε που συγκέντρωσε τους μητροπολίτες και τους δημάρχους της Μακεδονίας και δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να μην κυρωθεί η συνθήκη; Ναι, λοιπόν, το έκανε πράξη: πήρε το αεροπλάνο και κατέβηκε στην Αθήνα, πήγε στο συλλαλητήριο, βγήκε μερικές αγωνιστικές φωτογραφίες, τις ανέβασε στο Facebook και περιμένει την ανατροπή.
Πάντα οι κοινωνίες έτσι είναι, μόνο που η κρίση δυστυχώς επιβράβευσε περισσότερο τους δήθεν από τους δημιουργικούς.
Δύσκολος δρόμος, αλλά θα τον βαδίσουμε...

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.