Friday, January 25, 2019

Γιάννης Μαγκριώτης: Η επόμενη ημέρα της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο

Βαριά η ατμόσφαιρα στον Θερμαϊκό...
Έχω γράψει πολλές φορές γιατί η συμφωνία των Πρεσπών είναι ετεροβαρής εις βάρος της χώρας μας.

Έχω γράψει για μια εναλλακτική στρατηγική διαπραγμάτευσης, με σύνδεση του ονόματος της FYROM με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τη σύνδεση των άλλων κρίσιμων θεμάτων με έναν αυστηρό οδικό χάρτη 15 τουλάχιστον χρόνων ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, όπου η χώρα μας έχει περισσότερες δυνατότητες και οι γείτονες θέλουν περισσότερο.


Μετά τη σημερινή επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να προσέξουμε τα ανοικτά θέματα της συμφωνίας, όπως είναι τα ιστορικά βιβλία, οι πολιτιστικές παραδόσεις, τα σύμβολα, οι δημόσιοι χώροι, τα εταιρικά σήματα.
Μπορεί η χώρα μας, μέσα από την ΕΕ, να βελτιώσει σημαντικά τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας που μπορούν να ανατροφοδοτήσουν τους αλυτρωτισμούς των γειτόνων και ευρύτερες στρατηγικές αποσταθεροποίησης της περιοχής
Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να σταματήσουν τα διχαστικά μηνύματα από κάθε πλευρά και ταυτόχρονα να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή παρακολούθησης των διαπραγματεύσεων και διεπιστημονικές επιτροπές για όλα τα ανοικτά θέματα, δεν επιτρέπεται η συνέχεια της κλειστής διπλωματίας που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα.
Όμως ανοίγει και η εκλογική σκηνή, όπως και ο δρόμος κοινωνικών και κομματικών ανακατατάξεων.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.