Wednesday, January 23, 2019

Παρουσίαση του βιβλίου: “Γαστρονομικές κοινότητες - Γαστρονομικοί προορισμοί”, στον ΄΄Οικοπεριηγητή΄΄ στη Κερκίνη Σερρών

Αύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, οι «Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί» του ξενοδόχου και επικεφαλής του «Ελληνικού Πρωινού» που προωθεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γιώργου Πίττα, θα ταξιδέψουν στην Κερκίνη Σερρών.

Το απόγευμα, στις 18.00, στην αίθουσα παρουσιάσεων του ξενοδοχείου «Οικοπεριηγητής», παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστου Μέγκλα, θα μιλήσουν για το βιβλίο η Ευαγγελία Μελίδου οινοποιός, ο Τρύφων Γιαντσίδης πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας, ο Γιάννης Ρέκλος επιχειρηματίας μονάδας εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ο Γιώργος Παλησίδης καθηγητής στο ΑΤΕΙΘ και η Μπήλιω Τσουκαλά δημοσιογράφος.


Στο βιβλίο αυτό ανατύσσεται μια ιδέα-πρόταση για την αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου κάθε τόπου και ο τρόπος υλοποίησής της.

Οι γαστρονομικές κοινότητες μπορούν να γίνουν μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής γαστρονομίας, κινητοποιώντας έναν ακόμα από τους θησαυρούς της χώρας μας, τις κοιμισμένες συλλογικότητες.
Σ’ ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, με αγάπη και περηφάνια για τον τόπο, με διάχυση της γνώσης και προσαρμογή στη σύγχρονη πραγματικότητα, νέοι άνθρωποι, θα δημιουργήσουν νέες αξίες, νέους θεσμούς, μια νέα αντίληψη ζωής.
Ως τόπος ανταλλαγής γνώσεων πληροφοριών, προϊόντων, υπηρεσιών και συμφερόντων οι γαστρονομικές κοινότητες θα γίνουν και ένας τόπος ανταλλαγής ονείρων, επιθυμιών, βιωμάτων, ελπίδων και χαράς…
Οι γαστρονομικές κοινότητες θα κληθούν να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα εποχή, όπου οι συνεργασίες θα χορεύουν ταγκό με τις ατομικές φιλοδοξίες, οι ελπίδες δεν θα μαραζώνουν στη μοναξιά των προσωπικών διαδρομών και η πίστη στο κοινό καλό δεν θα είναι μακρινή οπτασία.


Βιογραφία συγγραφέα: Πίττας Γιώργος
Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σχεδιαστής επίπλων και interior designer με παράλληλες σπουδές πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας στο Παρίσι. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Νέο Κατοικείν", από το 1980. Από το 1995 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Λευκών της Πάρου, όπου διατηρεί την πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα "Lefkes Village". Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών΄Επιχειρήσεων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου δραστηριοποιήθηκε σε θέματα πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Σημάδια του Αιγαίου", 2007, "Πάρος: οδοιπορικό στον τόπο και το τοπίο", 2008, "Αθηναϊκή ταβέρνα", 2009, "Πανηγύρια στο Αιγαίο", 2011, "Καφενεία της Ελλάδας", 2013.

Βιβλία του:
Σημάδια του Αιγαίου (2007),
Πάρος, οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο (2008),
Αθηναϊκή ταβέρνα (2009),
Πανηγύρια στο Αιγαίο (2011),
Τα καφενεία της Ελλάδας (2013),
Οι θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας (2015)
Το 2016 δημιούργησε το Greekgastronomyguide.gr μια ιστοσελίδα που καταγράφει τον γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας και αναδεικνύει τους γαστρονομικούς θησαυρούς κάθε τόπου.

Το 2018 μεταφέρει τις εμπειρίες του και τους οραματισμούς του στο εγχειρίδιο «Γαστρονομικές κοινότητες-

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.