Wednesday, January 23, 2019

Το διαβατήριο της «Βόρειας Μακεδονίας» ανυπομονεί να πάρει ο Ζάεφ

Ο Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατεθεί στην ελληνική Βουλή για κύρωση - κάτι που προσδιόρισε ότι αναμένει να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου - θα εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της ελληνικής Βουλής εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Παράλληλα, ο ίδιος ευελπιστεί πως η συμφωνία θα κυρωθεί από την ολομέλεια το επόμενο διάστημα.

Εν αναμονή των εξελίξεων στην Αθήνα, ο Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατεθεί στην ελληνική Βουλή για κύρωση – κάτι που προσδιόρισε ότι αναμένει να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου – θα εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία.
Στο πλαίσιο αυτό, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ALSAT-M, ο σκοπιανός πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να έχει συνάντηση την άνοιξη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, είτε στα Σκόπια είτε στην Αθήνα.
Η πιθανή συνάντηση, είπε, θα εξαρτηθεί πάντως και από τις υποχρεώσεις των δύο, που απορρέουν από την προεκλογική περίοδο στις δύο χώρες.
Παράλληλα, ο Ζάεφ δήλωσε ότι δεν έχει προκαταλήψεις και πιστεύει στις προοπτικές μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στις δύο χώρες.
«Ίσως να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ήμουν ο πρώτος που φώναξε «Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Αυτό δεν είναι εύκολο για τον λαό μας, αλλά δίνει ελπίδα και προοπτική» υπογράμμισε ο Ζάεφ.
Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.