Friday, July 26, 2019

ΜέΡΑ25: Τα ορυκτά καύσιμα βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας


Εδώ και δεκαετίες συντελείται ένα έγκλημα κατά της ποιότητας ζωής και ιδιαίτερα της υγείας μας.
Η χρήση στην Ελλάδα ορυκτών καυσίμων μέχρι σήμερα-κατά κύριο λόγο λιγνίτη- έχει συμβάλλει στην ιδιαίτερη επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Σε συνδυασμό με την επίπτωση της κλιματικής κρίσης η χρήση του λιγνίτη, όπως και των άλλων ορυκτών καυσίμων, έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την ανθρώπινη κοινωνία και τον πλανήτη.

Οι προειδοποιήσεις της ΕΕ για την ρύπανση των δύο ελληνικών, ηλεκτροπαραγωγών μονάδων  αφορούν σταγόνα στον ωκεανό της εντυπωσιακής ρύπανσης,που συμβαίνει στην ΕΕ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθήσει τις αυτονόητες πολιτικές για την απορρύπανση της ατμόσφαιρας αλλά πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι η συνολικότερη ευρωπαϊκή πολιτική είναι ιδιαίτερα ελαστική στο πρόβλημα το οποίο είναι γενικευμένα ευρωπαϊκό.
Οι πολιτικές της λιτότητας, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα είναι τροχοπέδη για να υπάρξει  μια πορεία προς την Πράσινη Μετάβαση όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25. Επιπλέον οι πολιτικές επιλογές τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, προσθέτουν στο πρόβλημα της καύσης λιγνίτη τα μεγάλα προβλήματα από τις εξορύξεις και την καύση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έτσι, αντί να συμβάλλουμε στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την αντιστροφή της πορείας της κλιματικής αλλαγής, συνεχίζουμε να επιδεινώνουμε και τα δύο.
τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.