Friday, July 26, 2019

Μπλόκο στην εισαγωγή χοιρινού από τη Βουλγαρία έβαλε η Ελλάδα


Την πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την υπουργό Γεωργίας της Βουλγαρίας - Στη γειτονική Βουλγαρία, έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 εστίες αφρικανικής πανώλης σε χοίρους.
Η Ελλάδα προχώρησε στην απαγόρευση εισαγωγής χοιρινού από τη γειτονική Βουλγαρία, λόγω των εκδηλώσεων αφρικανικής πανώλης των χοίρων, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την υπουργό Γεωργίας της Βουλγαρίας, Ντεσισλάβα Τάνεβα.


Στη Βουλγαρία έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 εστίες αφρικανικής πανώλης σε χοίρους εντός βιομηχανικών χοιροτροφικών μονάδων, καθώς και σε φάρμες ιδιωτών, στο βόρειο τμήμα της χώρας με αποτέλεσμα να έχουν θανατωθεί πάνω από 50.000 χοίροι μόνο τον Ιούλιο.

Από την πλευρά της, η κ. Τάνεβα είπε στους βουλευτές του κοινοβουλίου ότι οι έλεγχοι στα βουλγαρικά-ελληνικά σύνορα θα ενισχυθούν και κατά την είσοδο στην Ελλάδα, οι αποσκευές όλων των επισκεπτών θα ελέγχονται για απαγορευμένα προϊόντα κρέατος.
Η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι μία εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια που προσβάλλει χοίρους και αγριόχοιρους, ενώ δεν μεταδίδεται στους ανθρώπους.
Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.