Tuesday, July 30, 2019

ΣΥΝ–ΘΕΣΙΣ: Η πρότασή μας για την περιφερειακή προαστιακή σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Μετά την τελευταία εξέλιξη της κατάργησης του ενός από τα δύο δρομολόγια τρένου από/προς Θεσσαλονίκη και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, φαίνεται πως υπήρξε άμεση αντίδραση από τους ιθύνοντες και η εν λόγω άστοχη και προκλητική απόφαση ανακαλείται.

Μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρά μόνο δημοσιεύματα Μ.Μ.Ε. και ανακοινώσεις ανθρώπων που έχουν επικοινωνήσει με τον Υπουργείο. Καλοπροαίρετα, δεχόμαστε ότι η απόφαση έχει ανακληθεί και ότι τα δρομολόγια θα συνεχίσουν ως είχαν μέχρι πριν λίγες μέρες.

Είναι αυτό λύση του προβλήματος;
Προφανώς, όχι.

Επειδή έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πέρα και μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα, δημοσιοποιούμε σήμερα (αφού έχουμε ήδη στείλει το σχετικό αργείο στο Π.Γ. του αρμόδιου υπουργού και, ασφαλώς, στο υπουργείο) την πρότασή μας για την άρση του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης.

Αυτή η πρόταση, όπως αποτυπώνεται στον παρακάτω Πίνακα, είναι προϊόν έρευνας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, σε συνδυασμό με την προσαρμογή στις δυνατότητες της υλικοτεχνικής υποδομής που υπάρχει σήμερα:

PPTRAINΑπό τη στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός εμφανίζεται να μπορεί να παρέμβει στη λειτουργία ενός ιδιωτικού οργανισμού και να αλλάξει εντός δυο ημερών μια απόφαση που -υποτίθεται ότι- έχει ληφθεί με οικονομοτεχνικά κριτήρια, τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να αποκαταστήσει πλήρως την πραγματική και ουσιαστική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, μέσα από την ορθολογική τοποθέτηση των δρομολογίων του τρένου.

Επιπλέον, ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να βρεθεί τρόπος για την οριστική υλοποίηση ενός έργου που εκκρεμεί από το …2005: την περιφερειακή προαστιακή σύνδεση των Σερρών με την Θεσσαλονίκη μέσω σιδηροδρόμου.

Για το σκοπό αυτό, έχουμε ολοκληρώσει και δημοσιοποιούμε σήμερα το υπόμνημα που έχουμε ετοιμάσει, σχετικά με το θέμα του σιδηροδρομικού αποκλεισμού της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης. Όπως προαναφέρθηκε, το κείμενο έχει ήδη σταλεί στο γραφείο του κ. Καραμανλή και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει αποσταλεί και στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ολόκληρο το κείμενό μας μπορείτε να το δείτε εδώ.

Περιμένουμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση και να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Εκ μέρους του φορέα πολιτών ΣΥΝ–ΘΕΣΙΣ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.