Friday, July 26, 2019

Καιρός: Στο «καμίνι» με 40 βαθμούς Κελσίου μπαίνει η χώρα το Σαββατοκύριακο

Για όσους κάνουν διακοπές σε νησιά, τότε θα χαρούν με την είδηση πως τα μελτέμια θα εξασθενήσουν το Σαββατοκύριακο.
Στο καμίνι της Ευρώπης ετοιμάζεται να μπει η Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, μετά το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην Ευρώπη, όπου οι Παριζιάνοι είδαν τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στους 42,6 βαθμούς Κελσίου, ο καύσωνας επανέρχεται και στην χώρα μας και θα χτυπήσει το Σαββατοκύριακο.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τοπικά μέχρι και τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Τα μελτέμια θα εξασθενήσουν το Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός το Σάββατο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η Κυριακή με… 40άρια

Την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βόρεια και στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.


ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.