Monday, July 29, 2019

Σεισμός Τώρα: Αισθητός στη Θεσσαλονίκη

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγο στην Θεσσαλονίκη
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με επίκεντρο τη Νιγρίτα Σερρών
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός, 4 Ρίχτερ, σημειώθηκε με επίκεντρο βόρεια των Σερρών, ενώ έγινε αισθητός και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21.33, 18,1 χλμ νότια από τις Σέρρες και ήταν μεγέθους 3,8 της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 8 χλμ.


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με επίκεντρο τη Νιγρίτα Σερρών.
Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
«Ο σεισμός είναι μικρός. Είναι κάτω από τα 4 Ρίχτερ και δεν εμπνέει ανησυχία. Καθημερινά γίνονται τέτοιοι σεισμοί. Έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, γιατί σημειώθηκε κοντά σε αυτήν. Το επίκεντρο είναι στη Νιγρίτα (Σερρών). Θα παρακολουθήσουμε το φαινόμενο τις επόμενες ώρες», τόνισε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.
Ωστόσο, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης χρειάστηκε τρεις φορές να αλλάξει το επίκεντρο του σεισμού.
Η πρώτη εκτίμηση λοιπόν έκανε λόγο για την Ορμυλία Χαλκιδικής, εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και 3,5 Ρίχτερ. Στη συνέχεια το επίκεντρο ήταν ανοιχτά της Χαλκιδικής, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και 3,3 Ρίχτερ, για να καταλήξει στη Νιγρίτα Σερρών με εστιακό βάθος τα 10,7 χιλιόμετρα και 3,7 Ρίχτερ.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.