Tuesday, July 23, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης : «Στόχος μου η υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση με γνώμονα τα συμφέροντα του σερραϊκού λαού»


Με αφορμή την ολοκλήρωση της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης της ΝΔ στη Βουλή των Ελλήνων, μετά από εντατικό τριήμερο εργασιών, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε :


« Ο ελληνικός λαός αποκόμισε περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία. Στα θετικά των προγραμματικών δηλώσεων είναι η υιοθέτηση της κατεύθυνσης φοροελαφρύνσεων που είχε ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ανησυχία προκαλούν ωστόσο οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ, καθώς και η απομάκρυνση από την λογική αναδιανομής του πλούτου υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και η διαφαινόμενη πρόθεση μεταφοράς των πόρων του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος σε ξένες πολυεθνικές. Σε πολλά ζητήματα κυριάρχησε η αοριστία, η διατύπωση ευχών αντί σχεδίου, η επικοινωνιακή προσέγγιση και η καλλιέργεια εντυπώσεων. Δεν έγινε μια έστω αναφορά στο Νομό με το χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα, το Νομό Σερρών.Από τις προγραμματικές δηλώσεις απουσιάζει ένα σχέδιο για τη διατήρηση και την ενίσχυση των παραγωγικών δομών της χώρας, για πραγματική υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η νέα κυβέρνηση υπόσχεται τη γη της επαγγελίας σε επενδυτές που ελπίζει ότι θα έρθουν από το εξωτερικό όμως φαίνεται να αδιαφορεί για όλους εκείνους που για δεκαετίες και επένδυσαν και στήριξαν την ελληνική οικονομία καθώς και τις τοπικές κοινωνίες μέσα στις οποίες λειτούργησαν και λειτουργούν ».

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε, τέλος, ότι «υποχρέωσή μου είναι να ασκήσω υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση, που μπορεί να γίνει όμως ιδιαίτερα δυναμική, ιδίως σε ότι αφορά στα ζητήματα κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.Η υποβάθμιση (μέχρι ουσιαστικής κατάργησης) του ΣΕΠΕ δεν με βρίσκει σύμφωνο. Οι ρυθμίσεις για τον ΣΔΟΕ ενδέχεται να αφήσουν τη φοροδιαφυγή πάλι στο απυρόβλητο και προοιωνίζουν νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Χρέος μου είναι να εκπροσωπήσω το σερραϊκό λαό και να αγωνιστώ μαζί με το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι σε ένα σχέδιο που υπόσχεται λιγότερους αγρότες και περισσότερους εργάτες γης, λιγότερους επιστήμονες και περισσότερους ευέλικτους εργαζόμενους, μικρότερες και μη εγγυημένες συντάξεις».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.