Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής
H σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα μπορεί να χαρακτηριστεί.
Δεν ακούστηκε τίποτα καινούργιο που να σηματοδοτεί, όπως διατείνονται, μια νέα εποχή, παρά μόνο γενικολογίες για αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, χωρίς καμία αναφορά στο τρόπο που θα επιτευχθεί αυτό και για ελέγχους στις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων.

Γι’ αυτά που περιμένουν να ακούσουν οι έλληνες αγρότες, δεν ακούστηκε κουβέντα. 
Ούτε λέξη για το κόστος παραγωγής δηλαδή πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα και εισροές παραγωγής (σπόροι, λιπάσματα, ζωοτροφές κλπ) που καθιστούν ασύμφορη την αγροτική παραγωγή.
Ούτε κουβέντα για την ασυδοσία της αγοράς που εφαρμόζοντας εναρμονισμένες πρακτικές συμπιέζει τις τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Ούτε λέξη για τον ΕΛΓΑ, που εκτός της επίσπευσης των αποζημιώσεων πρέπει να τροποποιήσει και τον κανονισμό του ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της κλιματική αλλαγής.
Και τέλος, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις της Κ.Α.Π. το ζητούμενο δεν είναι γενικά και αορίστως, να είναι υπέρ των συμφερόντων των ελλήνων αγροτών αλλά να μην μειωθούν οι πόροι της ούτε κατά ένα ευρώ λιγότερο από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο που την διαχειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.