Tuesday, July 23, 2019

Γιάννης Μαγκριώτης: Τα μαγικά του Χατζιδάκη στην ΔΕΗ και η κακοποίηση της κοινής λογικής


Η εξυγίανση της ΔΕΗ θα γίνει χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών είπε ο Μητσοτάκης και το επανέλαβε ο Χατζηδάκης.
Σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του ο υπουργός δηλώνει: "Θα αυξήσουμε τα τιμολόγια για να αποκτήσει ρευστότητα η ΔΕΗ, όμως ταυτόχρονα θα μειώσουμε ισοδύναμα τον ΦΠΑ. Έτσι δεν θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την αύξηση οί ιδιωτικές εταιρείες, οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ, και ταυτόχρονα δεν θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές".
Ο άνθρωπος ή είναι άσχετος, ή μας δουλεύει με το καλημέρα.


1. Η μείωση του ΦΠΑ είναι για την ηλεκτρική ενέργεια και όχι για την ΔΕΗ, συνεπώς θα μειωθεί στο τιμολόγιο και της ΔΕΗ, όπως και στις ιδιωτικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να γίνει πιό ακριβή η ΔΕΗ.
2. Η μείωση του ΦΠΑ, ευνοεί τους πολίτες ως καταναλωτές της ηλεκτρικής ενέργειας, τους ίδιους όμως ως φορολογούμενους θα τους φορτώσει με το έλλειμμα του δημόσιου ταμείου από την απώλεια εσόδων λόγω της μείωσης του ΦΠΑ.
Και 3ο θα οφελειθούν περισσότερο οι μεγάλοι καταναλωτές και όχι τα νοικοκυριά γιατί το 6% της μείωσης του ΦΠΑ είναι άλλο για ενα τιμολόγιο 100 ευρώ και άλλο για ενα τιμολόγιο 5000 ευρώ.
Τόσο γρήγορα;
*Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι συντονιστής της Πρωτοβουλίας για τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία και πρώην υφυπουργός Υποδομών του ΠΑΣΟΚ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.