Sunday, July 28, 2019

Την Τρίτη η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαου

Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Κυριακής στο Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.
Πηγή: lamiareport.gr
Την ερχόμενη Τρίτη, 30 Ιουλίου, στις 11.00 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου, όπως έγινε γνωστό από την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος.
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, η σορός του Νικολάου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Κυριακής στο Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα γίνουν και δυο αγρυπνίες στο Μητροπολιτικό Ναό προς τιμήν του Νικόλαου, το βράδυ της Κυριακής και το βράδυ της Δευέρας αντίστοιχα.
Η κοινωνία της Φθιώτιδας πενθεί για τον ιεράρχη της, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που αφήνει πίσω του ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόλαος, τόνισε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα ότι εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος», αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Αγαπητός σε λαό και κλήρο, αφήνει ανεξίτηλο πνευματικό αποτύπωμα, καθώς και πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο». 

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα ότι εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος. Αγαπητός σε λαό και κλήρο, αφήνει ανεξίτηλο πνευματικό αποτύπωμα, καθώς και πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο.
149 people are talking about this
ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.