Tuesday, July 23, 2019

Γιάννης Μαγκριώτης Η πανέτοιμη κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τα δημόσια έργα και τον ΟΑΣΘ


Άκουσα σήμερα στο διαδίκτυο την ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στην Βουλή και κατάλαβα ότι τώρα θα ψάξουν να δουν τι θα κάνουν.
Σήμερα θα αναφερθώ σε 5 θέματα μόνο, όπως τα διατύπωσε στην ομιλία του:
1. ΟΑΣΘ: "Θα διαμορφώσουμε σχέδιο για να βγει από την κρίση". Δεν έβαλε χρονοδιάγραμμα, ούτε την κατεύθυνση της λύσης.
2. Στον ΒΟΑΚ, Τον οδικό άξονα της βόρειας Κρήτης: Βρήκαμε ένα σκίτσο και όχι δημοπράτηση του έργου.
Το 2012 η κυβέρνησή μας άφησε ολοκληρωμένο master plan με χρονοδιάγραμμα κατασκευής μέχρι το 2020 και εγγυημένη χρηματοδότηση από ιδιωτικούς και Κοινωτικούς πόρους. Δηλαδή 7 χρόνια μετά πήγαμε πιό πίσω από τον 2012 αφού τα δύο ΕΣΠΑ πέρασαν και δεν ακούμπησαν την Κρήτη.


3. Κατηγόρησε για δύο έργα, το Άκτιο-Αμβρακία και το Πάργα-Πύργος τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όμως ξέχασε να πει ότι αυτά ακριβώς για τα οποία τις κατηγόρησε έγιναν το 2009 και το 2013, δηλαδή απο την κυβέρνηση του ξαδέρφου του και την κυβέρνηση του Σαμαρά.
4. Μετρό Θεσσαλονίκης: "Σε συνεργασία με τον Υπουργείο Πολιτισμού θα δώσουμε λύση στον σταθμό Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας".
Πρόβλημα στον σταθμό Αγίας Σοφίας δεν υπάρχει, στον σταθμό Βενιζέλου η λύση είναι γνωστή και εγκεκριμένη από το ΣτΕ και η σημερινή Υπουργός Πολιτισμού, ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού την ενέκρινε όταν την πρότεινα το 2014, μετά το αδιέξοδο που είχε δημιουργήσει η τότε ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Φυσικά για τις επεκτάσεις του μετρό δυτικά και προς το αεροδρόμιο δεν είπε ούτε μια λέξη.
Αυτά και θα επανέλθω αναλυτικά.
Καλημέρα και όλα καλά!
*Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι συντονιστής της Πρωτοβουλίας για τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία και πρώην υφυπουργός Υποδομών του ΠΑΣΟΚ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.