Wednesday, July 31, 2019

Γιάννης Μαγκριώτης: Τελείωσαν τα έτοιμα για την κυβέρνηση;


Ο ενθουσιασμός της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της για την προετοιμασία ανάληψης της εξουσίας είναι ακόμη ψηλά.
Όποιος όμως κοίταξε πιο βαθιά διέκρινε πολλές ρωγμές, από τις γενικόλογες προγραμματικές δηλώσεις μέχρι την επιλογή ορισμένων προσώπων.


Προτού κλείσει μήνας και μπουν στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής είχαμε και τις πρώτες αστοχίες.
Σήμερα διεκδίκησαν το ρεκόρ του «λάθους και της αστοχίας» τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Καραμανλής, τα δύο ονόματα των κυρίαρχων οικογενειών της ΝΔ.
Τη Γιάννα Αγγελοπούλου διάλεξε ο πρώτος ως «Υπεύθυνη διοργάνωσης των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την εκδήλωση της επανάστασης του 1821».
Πολιτικά θα μπορούσε να πει κανείς πολλά πράγματα, το μόνο που θέλω να πω εγώ είναι ότι η Αγγελοπούλου επιλέχθηκε ως επικεφαλής της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων και έτσι έμεινε και στη διοργάνωση με τη φράση «Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις».
Όμως στον εορτασμό των 200 χρόνων δεν χρειάζεται να πείσουμε τους εκπροσώπους στη ΔΟΕ των χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής.
Θυμίζω επίσης ότι ο προηγούμενος από αυτήν, ο Μπακούρης, ανέλαβε εκπρόσωπος της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα.
Όσο για τον χαρακτηρισμό «αποβράσματα της κοινωνίας» εκείνων που παρανομούν αποφεύγοντας να πληρώνουν το εισιτήριό τους στα ΜΜΜ, θα έλεγα ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες κάπου χρωστούν και κάπου δεν πληρώνουν, πολλοί λόγω κρίσης και πολλοί εκμεταλλευόμενοι την κρίση και τις συνεχείς ρυθμίσεις των κυβερνήσεων – τα ποσά μερικές φορές είναι θηριώδη και αδικαιολόγητα.
Μάλλον τα έτοιμα τελείωσαν και άρχισε ο αυτοσχεδιασμός, με κύριο στοιχείο την επικοινωνία… Από την άλλη, στα πρώτα δύσκολα χάθηκε η ψυχραιμία;
Ελπίζω να μην υπάρχει ανάλογη συνέχεια – με περιέργεια αναμένω τους πρώτους συνεργάτες που θα ανακοινώσει η κυρία Αγγελοπούλου…

*Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι συντονιστής της Πρωτοβουλίας για τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία και πρώην υφυπουργός Υποδομών του ΠΑΣΟΚ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.