Saturday, July 27, 2019

Η σχιζοφρένεια της Ελληνικής πολιτικής

Οι Πρέσπες έρχονται

Της Μαρίας Τσακνή

Και να μαστε πάλι εδώ, λίγο καιρό μετά τις εκλογές, άλλοι να χαίρονται και να υπόσχονται την μεγάλη αλλαγή, άλλοι να δηλώνουν δυναμική παρουσία στην αντιπολίτευση, συνεπώς δεν έχει αλλάξει κάτι από τα τελευταία 30 χρόνια.


Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει κάτι βασικό, μήπως έχουμε συνηθίσει σε όλο αυτό το σενάριο που περιέχει ψέμα, διαφθορά, φιλοδοξία, υποτίμηση και όλα αυτά που παθαίνουμε υποτίθεται για να μαθαίνουμε?
Ο μέσος Έλληνας πολίτης, δυστυχώς τείνει προς τον μαζοχισμό, και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το παραδέχεται. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι, στην ώρα της κάλπης σπεύδουν να ψηφίσουν αυτόν τον μοναδικό ηγέτη, που είναι διαφορετικός, σου εμπνέει εμπιστοσύνη, που θα σε σώσει, το λάθος είναι ένα...σταμάτα να κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Η ποιότητα που έχεις σαν άνθρωπος δεν καθορίζεται από την μόρφωση και τα πτυχία, ούτε από την οικονομικοοικογενειακη κατάσταση, τους φίλους και τις γνωριμίες, απλά όλοι αυτοί οι εξωτερικοί και οικογενειακοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που θα χτίσεις. Το πρόβλημα αυτό ανάγεται σε πολλά και σύνθετα αίτια, θέλω να εστιάσω σε ένα εξ αυτών, με πια λογική επιλέγεις τι θα ψηφίσεις, ποιοι σε επηρεάζουν και πως? Ανυπολόγιστες, όμως, είναι οι επιπτώσεις, δεν πρόκειται ωστόσο ν’ ανακαλύψουμε τα πραγματικά αίτια του νοσηρού αυτού φαινομένου, αν δεν λάβουμε υπόψη την σημερινή πραγματικότητα και την σοβαρότητα μιας επιβαρυμένης κατάστασης από εμάς τους ίδιους στην ουσία.
Επιτακτική προβάλλει η ανάγκη της άμεσης δραστηριοποίησης σχετικά με την ψήφο του Ελληνικού λαού, στόχος μου ήταν να δω τα λάθη και μετά να πω την δική μου άποψη σχετικά, από τα λάθη υποτίθεται ότι μαθαίνουμε.
Παρόλα αυτά ελπίζουμε πάνω από όλα, ότι αυτή την φορά με την εκλεγμένη κυβέρνηση σε συνεργασία με την αντιπολίτευση και όλους τους επιλεγέντες άρχοντες του τόπου, θα υπάρξει σημαντική αλλαγή για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας, με σεβάσμια πρόσωπα να μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη, χωρίς να μας χλευάζουν και να κοροϊδεύουν, τον τόπο από όπου ξεκίνησε η ιστορία του κόσμου και ο πολιτισμός!
Ελπίζω και εύχομαι να μην φτάσουμε στο σημείο για μια ακόμα φορά να πούμε, εγώ στα έλεγα!!!!
Θα κλείσω με μια φράση της Έβελιν Μπίατρις Χολ... όπου ειπώθηκε και από τον Βολταίρο....

«διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»

Μαρία Τσακνή
Η αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, Σύμβουλος ψυχικής Υγείας, Diploma in Therapeutic Counselling στο DEΙ College και Pearson Edexcel, κα Μαρία Τσακνή γεννήθηκε στο Γόνιμο και διαμένει στο Σιδηρόκαστρο.

2 comments:

  1. Για την ψυχεδέλεια της Ελληνικής πραγματικότητας στην πολιτική

    ReplyDelete
  2. '' ... ότι αυτή την φορά με την εκλεγμένη κυβέρνηση σε συνεργασία με την αντιπολίτευση και όλους τους επιλεγέντες άρχοντες του τόπου, θα υπάρξει σημαντική αλλαγή για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας ...'' Η ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΥΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ... ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΪΑΤ

    ReplyDelete

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.