Thursday, July 25, 2019

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Άγιος Παΐσιος-Η Αγία Παρασκευή τιμάται στις 26 Ιουλίου

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σαν σήμερα 25 Ιουλίου γεννήθηκε ο άγιος Παΐσιος. Ο Αγιορείτης μοναχός που με τις προφητείες του και τα σύγχρονα θαύματά του υπάρχει ακόμη ανάμεσά μας.
Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομο και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα.

Στη βάπτισή του, ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης. ο πλήρης ημερών και αγιότητος βίου κοσμούμενος ιερέας των Φαράσων, τον ονόμασε Αρσένιο, «για να τον αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Αγνωστες πτυχές από τη ζωή του Γέροντα Παΐσιου, αλλά και σπάνιες φωτογραφίες από τον καιρό που ήταν ακόμη κοσμικός και έφερε το όνομά Αρσένιος Εζνεπίδης έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι συγγενείς του από την Κόνιτσα του νομού Ιωαννίνων.
Μια πινακίδα που αναγράφει «πατρική οικία Γέροντα Παϊσίου»,οδηγεί στο σπίτι της οικογένειας Ενζεπίδη, όπου και υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες του γέροντα, οικογενειακά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα του Αγιορείτη μοναχού.
Ο μεγαλύτερος αδελφός του γέροντα, ο 95χρονος τότε Ραφαήλ Εζνεπίδης, έλεγε εν έτη 2013 για τον αδελφό του: «Ο Παΐσιος είναι σε μεγάλο κόσμο» ενώ η σύντροφός του ανέφερε: «Εμείς τον γέροντα Παΐσιο, τον θυμόμαστε σαν οικογένειά μας. Εκανε δουλειές του σπιτιού. Μετά έφυγε για το Αγιο Ορος».
Αύριο 26 Ιουλίου τιμάται η Αγία Παρασκευή.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.