Thursday, July 25, 2019

Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη με μέλη της Ιεροκοινοτικής Επιτροπής Αγ. Όρους (αρμόδιας για έργα ΕΣΠΑ)


Μέλη της Ιεροκοινοτικής Επιτροπής, αρμόδιας για έργα ΕΣΠΑ, Αγ. Όρους δέχθηκε την Τετάρτη (24/7/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης

Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής μετείχαν οι Πατέρες Νικόδημος (Ι.Μ. Αγ. Λαύρας), Αντώνιος (Ι.Μ. Ιβήρων), Νικόδημος (Ι.Μ. Αποστόλου Παύλου) καθώς και ο Διευθυντής – Επόπτης Συντονισμού Λειτουργίας των Οργανωτικών και Τεχνικών Δομών της Ιεράς Κοινότητος Αγ. Όρους, Δημήτριος Σαμαράς. 


Επεσήμαναν στον κ. Βορίδη ζητήματα τα οποία απασχολούν τη Μοναστηριακή Κοινότητα και κυρίως την αγροτική παραγωγή, τα αλιευτικά καταφύγια αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων του Αγίου Όρους τα οποία παράγονται και τυποποιούνται με μοναδικές τεχνικές από τα Βυζαντινά χρόνια από τους μοναχούς που διαβιούν στην Αθωνική Πολιτεία. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την πλευρά του τόνισε ότι το Υπουργείο βρίσκεται αδιαλείπτως στο πλευρό της Ιεράς Κοινότητος και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προαχθεί η αγροτοδιατροφική αξία των μοναδικών αγιορείτικων προϊόντων. 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.