Sunday, July 28, 2019

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αττική το απόγευμα της Κυριακής με επίκεντρο τη Μαγούλα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον σεισμό που «τράνταξε» την Αθήνα την περασμένη Παρασκευή


Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αττική το απόγευμα της Κυριακής με επίκεντρο τη Μαγούλα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον σεισμό που «τράνταξε» την Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.
Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 21χλμ ΒΔ της Αθήνας και 5χλμ Βόρεια της Μαγούλας. Το εστιακό του βάθος είναι 9,6χλμ. και για αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο.

Η σεισμική αυτή δόνηση, έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της περασμένης Παρασκευής.
Μιλώντας στο One Channel ο διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως πρόκειται για μετασεισμό που ακολουθεί τον κύριο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή (19/7).
Ο ίδιος σημείωσε πως το επίκεντρο της νέας σεισμικής δόνησης βρίσκεται στην ίδια περιοχή βόρεια της Μαγούλας, ενώ την ενέταξε μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια της μετασεισμικής δραστηριότητας.
Τέλος ο κ. Καραστάθης επεσήμανε πως όσο απομακρυνόμαστε από τον κύριο σεισμό, δεν είναι αναγκαστικό να ακολουθείται φθίνουσα πορεία στη μετασεισμική δραστηριότητα ωστόσο αραιώνει η ακολουθία.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Άκης Τσελέντης, δήλωσε μάλιστα ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού της 19ης Ιουλίου.

«Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, καθώς η ενέργεια έχει εκτονωθεί» σημείωσε από την πλευρά του ο Ευθύμιος Λέκκας, εμφανιζόμενος καθησυχαστικός. «Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μεγεθός του πρέπει να είναι 4,2 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και συνέχισε: «Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,1 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία. Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.