Monday, August 12, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Θα καταβληθεί η αποζημίωση στους καπνοπαραγωγούς που είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έγινε λόγω της προκήρυξης των εκλογών»;


Δώδεκα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ 302/09.08.2019) αναφορικά με το αίτημα καταβολής αποζημίωσης καπνοπαραγωγών όλης της χώρας για ζημίες εσοδείας 2018, που δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α., αλλά καταλαμβάνονται από τον Κανονισμό  de minimis. 

Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές υπενθυμίζουν τις πολλές και έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού, αναφέρονται στις σχετικές ενέργειες διαπίστωσης και καταγραφής των ζημιών, την πιστοποίηση της μείωσης της παραγωγής λόγω των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων και την δρομολόγηση αποζημίωσης των παραγωγών μέσω του κανονισμού de minimis. Αναφέρονται επίσης οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο γεγονός ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε προωθήσει το αίτημα χρηματοδότησης στο Υπουργείο Οικονομικών για εκταμίευση του ποσού, κίνηση η οποία δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί λόγω της προκήρυξης των εκλογών. Τέλος τονίζουν ότι στο ΥΠΑΑΤ υπάρχει αδιάθετο ποσό που ελαφρώς υπολείπεται του 1/3, από τα συνολικώς 159 εκατομμύρια Ευρώ, που αφορούσαν στο πρόγραμμα ενισχύσεων υπό τους όρους του Κανονισμού «de minimis». Ρωτούν τέλος τον Υπουργό εάν προτίθεται, με βάση την υφιστάμενη τεκμηρίωση, να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή των ως άνω αποζημιώσεων το ταχύτερο δυνατόν, που για αντικειμενικούς και μόνον λόγους δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και εφόσον είναι στις προθέσεις του να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των αγροτών, πότε εκτιμά ότι θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση των ποσών προς τους δικαιούχους.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βελτιώσει σημαντικά τους τρόπους και την ταχύτητα αποζημίωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων είτε μέσω του ΕΛΓΑ είτε μέσω προγραμμάτων της ΕΕ είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα αναιρέσει τις θετικές πολιτικές που είχαν εφαρμοστεί ή είχαν δρομολογηθεί». 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.