Wednesday, February 12, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «54.000 μαθητές χωρίς τα γεύματα που δικαιούνται λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας της ΝΔ»


Είκοσι πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων με την οποία ζητούν απαντήσεις για το γεγονός ότι στα μέσα της σχολικής χρονιάς 54.000 μαθητές σε όλη την χώρα δεν λαμβάνουν τα καθημερινά γεύματα που δικαιούνται, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια για τη σίτισή τους. 
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι κωλυσιεργία απόδοσης αυτών των γευμάτων είναι αδικαιολόγητη. Ο σχεδιασμός του προγράμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων έχει στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών 150.000 παιδιών, αντιμετωπίζει έναν από τους βασικότερους κινδύνους της παιδικής φτώχειας, αυτόν του υποσιτισμού και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακυρωθεί στην πράξη από την κυβέρνηση που δυστυχώς το υπονομεύει.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:


«Η κραυγαλέα ανικανότητα που δείχνει η κυβέρνηση ακόμα και για τα σχολικά γεύματα των παιδιών αποδεικνύει την εγγενή αδιαφορία της να ανταποκριθεί σε κάθε πραγματική κοινωνική ανάγκη. Σε αντίθεση με την σπουδή που επιδεικνύει να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο ακραίες απαιτήσεις της οικονομικής ολιγαρχίας που την υποστηρίζει, δείχνει πρωτοφανή απροθυμία να υλοποιήσει ένα κοινωνικό πρόγραμμα, έναν νόμο του κράτους που έχει σχεδιαστεί, έχει ήδη δουλέψει από την προηγούμενη κυβέρνηση και εξάλειψε τα φαινόμενα των υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία. Είναι πραγματικά αδιανόητο τέσσερις μήνες πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά να υπάρχουν 54000 παιδιά που δικαιούνται αλλά δεν λαμβάνουν σχολικά γεύματα. Κατά τα άλλα κόπτεται για το μέλλον των παιδιών και για τη δημόσια παιδεία. Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ με την κοινωνική αναλγησία που την χαρακτηρίζει στρέφεται ευθέως απέναντι στο κοινωνικό συμφέρον και την κοινωνική συνοχή. Η λιποθυμία μαθήτριας στην Ηλεία ακόμα και αν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό δεν δικαιολογείται.»  

Στο link ολόκληρη η ερώτηση 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.