Saturday, February 15, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Αδιανόητη απόφαση η μη εκπροσώπηση των Σερρών στη νέα διοικούσα επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε για τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος:
«Με πραξικοπηματικό τρόπο η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων προέβη στην αντικατάσταση των εκλεγμένων μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, διορίζοντας σε αυτήν στελέχη από την κομματική επετηρίδα της ΝΔ. Εκτός όμως αυτού του νόμιμου αλλά ανήθικου δικαιώματός της, φρόντισε να εξαιρέσει πλήρως το παράρτημα του Πανεπιστήμιου των Σερρών από οποιαδήποτε εκπροσώπηση. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας των Σερρών δεν θα εκπροσωπούνται, με φυσικό αποτέλεσμα τα αιτήματα και οι ανάγκες του Πανεπιστημίου της πόλης μας να έπονται των αιτημάτων και των αναγκών των υπόλοιπων παραρτημάτων που έχουν την τύχη να συμπεριλάβει η Υπουργός, εκπροσώπους τους. Η απόφαση αυτή αποτυπώνει την παντελή έλλειψη σεβασμού της  κυβέρνησης στα αποτελέσματα των δημοκρατικών διαδικασιών δεδομένου της επιλογής της να αποκλείσει πλήρως τους εκλεγμένους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας των Σερρών. 

Λαμβάνοντας υπόψη και την νεοφιλελεύθερη εμμονή της ΝΔ για περιορισμό των δημοσίων  πανεπιστημίων προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η Πανεπιστημιούπολη των Σερρών βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι εμφανές ότι η ΝΔ επιδιώκει την υποβάθμιση των εξαιρετικών τμημάτων και σχολών που φιλοξενούνται στην πόλη μας. Η αυθαιρεσία αυτή πρέπει να ανατραπεί. Απαιτούμε την άμεση προσθήκη εκπροσώπων της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών σε αριθμό τουλάχιστον αντίστοιχο της αναλογίας τμημάτων και φοιτητών. Απαιτούμε την ισότιμη συμμετοχή της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών σε όλα τα όργανα που θα αποφασίζουν για το μέλλον της. Απαιτούμε την ενίσχυση της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών με περισσότερους διδάσκοντες, περισσότερους πόρους και καλύτερες προοπτικές από αυτές που φαίνεται να καλλιεργεί το Υπουργείο Υποβάθμισης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Δεσμευόμαστε ότι θα αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής για την ανατροπή αυτής της απόφασης, για την επαναφορά των δημοκρατικών διαδικασιών εκλογής αντιπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και για τη δίκαιη εκπροσώπηση των μελών της πανεπιστημιούπολης των Σερρών σε όλα τα όργανα της διοίκησης όπως γινόταν μέχρι σήμερα»   


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.