Wednesday, February 26, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η διαβούλευση για την επαναφορά των Σερρών σε αναπτυξιακή τροχιά αποτελεί αδήριτη ανάγκη για το μέλλον του τόπου»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, συμμετείχε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στη Σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, με τους υπουργούς, βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού με θέμα συζήτησης τη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής για τις Σέρρες. Με αφορμή τη σύσκεψη αυτή ο Λευτέρης Αβραμάκης  δήλωσε:


«Η πρωτοβουλία αυτή για την έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ των φορέων και των πολιτικών εκπροσώπων του Νομού αναφορικά με την ανάπτυξη του τόπου μας αποτελεί ενέργεια αναγκαία και επιβεβλημένη σε αυτή τη συγκυρία που οι τοπικοί οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες είναι αποκαρδιωτικοί. Ο νομός Σερρών, ένας νομός με συγκριτικά πλεονεκτήματα, φυσικό πλούτο, μεγάλη εύφορη πεδιάδα και πλούσιο υπέδαφος αργοσβήνει οικονομικά και πληθυσμιακά. Η επιστροφή σε τροχιά αναπτυξιακή πρέπει να αποτελεί, λοιπόν, για όλους τους παραγωγικούς φορείς αλλά και τους πολιτικούς εκπροσώπους των Σερρών την κύρια προτεραιότητα ώστε να βγει ο τόπος μας από το αδιέξοδο. Αυτός ήταν εξάλλου και ο στόχος των μεγάλων Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων που έγιναν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Ο διάλογος αυτός, λοιπόν, και η διαβούλευση μεταξύ των φορέων και των πολιτικών εκπροσώπων του Νομού αλλά και η ανάληψη συγκεκριμένων κοινών δράσεων δεν πρέπει να γίνει σε μηδενική βάση. Μπορεί να ξαναξεκινήσει έχοντας ως παρακαταθήκη τη συνεκτική και ενδελεχή εργασία που εκπονήθηκε πριν και κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία και η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο προτάσεων για τη συνολικότερη ανάπτυξη του Νομού μας, το οποίο προέκυψε μετά από διαβούλευση με όλους σχεδόν τους φορείς του τόπου. Το σύνολο αυτό των προτάσεων θέσαμε υπόψιν των συμμετεχόντων στη Σύσκεψη προτείνοντας την επικαιροποίηση και τον εμπλουτισμό τους με τις προτάσεις που κομίζουν οι φορείς, το Επιμελητήριο και η κοινωνία των Σερρών. Η έμπρακτη και ουσιαστική συμμετοχή μας σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που έχει ως κύριο σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας, με όρους πάντοτε υγιούς επιχειρηματικότητας, σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα και διαλόγου με την τοπική κοινωνία αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση». 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.