Monday, February 24, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «8 μήνες χαμένοι για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών»


Εννέα  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων (Αρ Πρωτ. 4342/20.02.20) προς το Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα της ενίσχυσης του Νοσκομείου Σερρών με ιατρούς.


Οι Βουλευτές αναφέρονται στην προκήρυξη που είχε δημοσιευθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, με την πρόσληψη νέων γιατρών για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σερρών δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν η 1η Ιουλίου 2019. Η διενέργεια των εκλογών καθυστέρησε τις προσλήψεις, όλοι όμως ανέμεναν ότι οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με την ανάληψη καθηκόντων των διοικήσεων των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων. Αντί αυτού όμως, στην περίπτωση των Σερρών η προκήρυξη ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε προβλέποντας τις ίδιες ειδικότητες και επιπλέον μια θέση παιδιάτρου. Οι άλλες αλλαγές που έγιναν ήταν αντί για την ειδικότητα Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας να ζητείται πλέον η ειδικότητα της Ουρολογίας και η αντικατάσταση της ειδικότητας της Ακτινοδιαγνωστικής με αυτή της Ακτινολογίας.  Κατά τα λοιπά οι όροι της προκήρυξης είναι οι ίδιοι όμως πλέον η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 28η Φεβρουαρίου 2020. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χάθηκαν τουλάχιστον 8 μήνες από την δυνατότητα που υπάρχει να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Σερρών με ιατρούς στις ειδικότητες της Οφθαλμολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας, Ρευματολογίας, Παθολογικής Ανατομικής και Καρδιολογίας. Κατηγορούν μάλιστα την κυβέρνηση ότι για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς και με μικροκομματικές λογικές περασμένων δεκαετιών, καθυστερούν την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες. Αναρωτιούνται μάλιστα για το ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν πρόσωπα που προσπαθούν να οικειοποιηθούν την επαναπροκήρυξη των ίδιων θέσεων ιατρών. Οικειοποιούνται και την ευθύνη της απώλειας τουλάχιστον 8 μηνών; Την ερώτηση υπογράφουν οι Αβραμάκης Λευτέρης, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Καφαντάρη Χαρά, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μωραΐτης Θάνος, Σκουρλέτης Πάνος, Σκουρολιάκος Πάνος και Φάμελλος Σωκράτης. 

στο link ολόκληρη η ερώτηση 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.