Wednesday, February 5, 2020

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ



Η Κομματική Οργάνωση Σιδηροκάστρου του ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση της Δημοτικής Αρχής, κατά τη διάρκεια τοποθέτησης της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
 Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν της επιτρέπεται να τοποθετηθεί και να επιχειρηματολογήσει η Δημοτική Σύμβουλος. Ενοχλεί μάλλον η προβολή και η ανάδειξη των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες του δήμου.


Ένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αγροτοκτηνοτρόφους είναι η άσχημη κατάσταση στους αγροτικούς δρόμους και ιδιαίτερα η ανυπαρξία αγροτικών γεφυριών στις περιοχές των παλαιών σφαγείων του Σιδηροκάστρου και του Χορτερού. 
Όσες φορές αποπειράθηκαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο (ασφαλείς αγροτικοί δρόμοι), πήραν ασαφείς απαντήσεις περί αρμοδιοτήτων από Δασαρχείο, Περιφέρεια, Δήμο. 
Το κακό παράγινε με την απαράδεκτη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου οι αγροτοκτηνοτρόφοι έλαβαν ως απάντηση ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την μετακίνησή τους και τους συστήθηκε να μετακινούνται όταν έχει καλοκαιρία!!!
Αυτή είναι η προσοχή που δίνει ο Δήμος στην πρωτογενή παραγωγή; Έτσι θα κρατήσει τους λίγους εναπομείναντες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συνεχίσουν να παράγουν στον τόπο τους; Με μικρό και συνεχώς μειούμενο εισόδημα, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες της ζωής στο χωριό. Διαρκώς χειροτερεύει και υποβαθμίζεται το μέλλον τους.
Θεωρούμε πως κρίνεται πλέον επιτακτική η διάνοιξη των περασμάτων  με κατασκευή αγροτικών γεφυρών που θα συμβάλουν στην ασφαλή μετακίνηση προς τα χωράφια και τις κτηνοτροφικές μονάδες.
Διανύουμε τη χρονιά της «ανάπτυξης», των επενδύσεων, της λειτουργίας νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό, με αγροτικούς δρόμους σε εγκατάλειψη. Είναι πλέον εμφανείς ποιες είναι οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του Δήμου. 
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να οργανώσουν την πάλη τους συλλογικά. Να διεκδικήσουν καλύτερο αγροτικό δίκτυο, με κατασκευή ασφαλών αγροτικών γεφυριών. 





No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.