Monday, February 24, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Στη Βουλή το ζήτημα του αποκλεισμού της Πανεπιστημιούπολης Σερρών από τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ»


Έξι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων (Αρ Πρωτ. 4419/21.02.20) προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το ζήτημα του αποκλεισμού της Πανεπιστημιούπολης Σερρών από τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).


Οι Βουλευτές κατηγορούν την Υπουργό Παιδείας για την αδικαιολόγητη απουσία εκπροσώπων των Σερρών στη νέα διοικούσα επιτροπή, γεγονός που προσβάλει κάθε έννοια αναλογικής εκπροσώπησης των ακαδημαϊκών μονάδων στη διοίκηση, προσβάλλει την ιστορία της πανεπιστημιούπολης Σερρών και τα εκατοντάδες μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος, προσβάλει συνολικά την ακαδημαϊκή κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Ισχυρίζονται  ότι  με αυτή την απόφαση υποβαθμίζεται και απαξιώνεται η πανεπιστημιούπολη των Σερρών, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος τα Τμήματα στις Σέρρες να μην αντιμετωπίζονται ισότιμα με τα άλλα Τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος αλλά οι ανάγκες τους να υποβαθμίζονται έναντι όλων των υπολοίπων Τμημάτων του εν λόγω Πανεπιστημίου. Ζητούν από την Υπουργό να τροποποιήσει την απόφαση ορισμού νέας διοικούσας επιτροπής κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η συμμετοχή και της ακαδημαϊκής κοινότητας των Σερρών, ενώ αναρωτιούνται για το αν συνδέεται η απόφαση αυτής της εξαίρεσης με τις πρόσφατες αποφάσεις ισοτιμίας των κολλεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων που θα επιφέρει ουσιαστική υποβάθμιση της  δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Τέλος ζητούν ενημέρωση για το χρόνο πραγματοποίησης των Πρυτανικών εκλογών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί η ένταξη του συνόλου των μελών ΔΕΠ σε οργανικές θέσεις και συντρέχουν πλέον οι προϋποθέσεις διεξαγωγής αυτών των εκλογών ώστε να προκύψει δημοκρατικά αιρετή διοίκηση.  Την ερώτηση υπογράφουν οι Αβραμάκης Λευτέρης, Καφαντάρη Χαρά, Μάρκου Κώστας, Μωραΐτης Θάνος, Νοτοπούλου Αικατερίνη και Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος. 

στο link ολόκληρη η ερώτηση 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.