Sunday, February 16, 2020

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ


Η συμβολή της κας Κόλλια στην έγκριση του έργου.
Του Χρήστου Κατσαρού

Ένα έργο πολλά υποσχόμενο για την εκπαιδευτική κοινότητα στις Σερρες φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς εγκρίθηκε εκ νέου η χρηματοδότηση ύψους 1. 740.000 Ευρώ της επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Ν.Σουλίου σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα κτιριακά πρότυπα και κατόπιν κτιριολογικών μελετών που υποβλήθηκαν δύο φορές στο αρμόδιο υπουργείο και πήραν τελικά ψήφο εμπιστοσύνης τόσο από τον αρμόδιο  Υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και από της παρούσας, καθώς η εκλογική διαδικασία διέκοψε την ροή του έργου και έπρεπε να επαναληφθεί η διαδικασία.


 Εντούτοις, το έργο ίσως να μην είχε προχωρήσει τόσο γρήγορα αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι άοκνες προσπάθειες της Σερραίας τότε βουλευτού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά που την εποχή εκείνη υπηρετούσε ως Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης και αργότερα ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, παρά το γεγονός ότι το εν λόγῳ έργο ήταν πέραν των αρμοδιοτήτων της.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική μας έρευνα και τα έγγραφα που παραθέτουμε στη συνέχεια, η κα Κόλλια συναισθανόμενη το καθήκον απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα της, αλλά και τις ανάγκες του ολοένα αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού να στεγαστεί σε ένα σύγχρονο σχολικό οικοδόμημα σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και τον συνεργάτη του Δημαρχου, κο Αριστοτέλη Αναστασιάδη, αλλά και σε συνεννοήση με τον τότε ΥΠ.Ο.ΜΕ.ΔΙ κο Σπίρτζη και τον γενικό γραμματέα κο Γεώργιο Δέδε, πέτυχε χρηματοδότηση 1,74 εκατομμυρίων Ευρώ.
Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο, και να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία, όπως το κτιριακό συγκρότημα του Δημοτικού σχολείου Ροδόπολης που αποτελεί πάγειο αίτημα των κατοίκων της, αλλά οι δημοτικές αρχές παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις τους και τις δηλώσεις τους στα διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ποιούν δυστυχώς την νήσσαν ως άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες «κύριοι Χάνοι».[1] Υπενθυμίζουμε ότι η κα Κόλλια ούσα ακόμα απλή βουλευτής επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, είχε παλέψει κάτω από αντίξοες συνθήκες, που αφορούν κυρίως τοπικά ζητήματα και διαφωνίες, για τη οικοδόμηση ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου στη Ροδόπολη. Ελπίζουμε ότι και ο νυν Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κος Κώστας Καραμανλής, θα επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον, όπως και η κα Κόλλια, και οτι αυτός τουλάχιστον θα υπερβεί τα εμπόδια για την υλοποίηση του εργου, καθώς αυτό βρίσκεται όχι μόνο εντός των αρμοδιοτήτων του αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του που αποτελεί παράλληλα και την εκλογική του περιφέρεια.
Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Δημοσιογράφος-ιδιοκτήτης των ενημερωτικών ιστολογίων :
ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ , ΠΕΝΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΦΙΔΑ και αρθρογράφος του Σερραϊκού Θάρρους, του Θάρρους της Σιντικής και της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779







[1] Βλ. Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ, ταινία σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.