Thursday, February 20, 2020

Κ. Μπούμπας: Aναγνώριση συντάξιμης υπηρεσίας Στρατιωτικών Νομού Σερρών


ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών

Προς: Tον Κ. Παναγιωτόπουλο , Υπουργό Εθνικής  Άμυνας
Τον Κ. Βρούτση , Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


ΘΕΜΑ: «Aναγνώριση συντάξιμης υπηρεσίας Στρατιωτικών Νομού Σερρών»

 Κύριε Υπουργέ,
    Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , θέτει ένα σοβαρό θέμα σχετικά με την αναγνώριση της συντάξιμης υπηρεσίας των στρατιωτικών της Περιφέρειας Σερρών. Συγκεκριμένα ύστερα από νομοθετικές και νομικές δυσχέρειες που προέκυψαν σχετικά με την εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν.4609/2019 (ΦΕΚ 67 τ. Α΄), η οποία αφορά πέντε (5) επιπλέον έτη υπηρεσίας ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού και υπό την άσκηση της κατεχόμενης ειδικότητας του στρατιωτικού, ζητά ενόψει των αναπροσδιοριστικών διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου:


α.    Την ένταξη της ουσίας της επίμαχης διάταξης στον υπό ψήφιση ασφαλιστικό-ειδικό νόμο.
β.      Τη βελτίωση της νομικής σαφήνειας της αμφιλεγόμενης διάταξης για ευχερέστερη διοικητική ερμηνεία προς έγκαιρη και έγκυρη εφαρμογή.

     Οι εργαζόμενοι στις Ε.Δ. διέρχονται αποδεδειγμένα ενός απαιτητικού εργασιακού βίου, απόρροια της αποστολής τους και η επιβεβλημένη κάθετη ισότητα των Ελλήνων πολιτών προσδίδει τη δυνατότητα της ιδιαίτερης οικονομικής και ασφαλιστικής τους αντιμετώπισης στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Mε δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται οι κ.κ. Υπουργός :
Θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προκύψει και  αποσαφηνίζεται ευχερέστερα στο σχετικό κείμενο νόμου η συγκεκριμένη  σχετική  με τα ως άνω προτεινόμενα διάταξη έτσι ώστε να εφαρμόζεται ορθότερα η περί της αναγνώρισης της συντάξιμης υπηρεσίας των στρατιωτικών νομοθεσία προς όφελος των στελεχών των Ε.Δ. ;

Ο ερωτών βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπούμπας


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.