Wednesday, February 26, 2020

Πανσερραϊκός Κρι Κρι: «Φωτιά» στην κορυφή!


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
Πανσερραϊκός Κρι Κρι – Λεύκιππος Ξάνθης: 65-63

                 Τη σημαντικότερη μέχρι τώρα νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η νεοφώτιστη ομάδα του Πανσερραϊκού Κρι Κρι, υποτάσσοντας τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία και πρώτο φαβορί για την άνοδο Λεύκιππο Ξάνθης στο σχεδόν κατάμεστο κλειστό της Κοιλάδας. Με τον τρόπο αυτό τα «Λιοντάρια» συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους στο δεύτερο γύρο με ρεκόρ 4/4 νίκες, από τις οποίες μάλιστα οι 3 επετεύχθησαν σε ντέρμπι με ομάδες που μέχρι πρότινος βρίσκονταν υψηλότερα στη βαθμολογία.


          Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι με τις άμυνες να κυριαρχούν, οπότε η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με το «φτωχό» 13-13.  Η συνέχεια ήταν ανάλογη, οπότε το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με νέα ισοπαλία (30-30) παρότι ο Πανσερραϊκός φαινόταν να «πατάει» καλύτερα στο παρκέ, αλλά ήταν τελείως άστοχος τόσο από τη γραμμή των ελεύθερων βολών (2/13!), όσο και από αυτή των 6,75μ. (0/7!). Στην επανάληψη το ντέρμπι συνεχίστηκε με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (38-37 στο 25’) και την αγωνία να κορυφώνεται με τη λήξη της τρίτης περιόδου (46-47). Το πρώτο γεγονός που σημάδεψε το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ο τραυματισμός του Παλλάκη, ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ με διάστρεμμα ποδοκνημικής και δε μπόρεσε να βοηθήσει στη συνέχεια την ομάδα της Ξάνθης. Στο σημείο εκείνο με 6 συνεχόμενους πόντους του Κάτου σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό τα «λιοντάρια» ξέφυγαν για πρώτη φορά στο σκορ με 6 πόντους (59-53) και αμέσως μετά πέτυχαν το 62-55 με καθοριστικό τρίποντο του αρχηγού Π. Γεωργιανού. Ο Λεύκιππος όμως απάντησε άμεσα και με ένα μικρό σερί 0-4 ξανάκανε ντέρμπι το παιχνίδι 2 μόλις λεπτά πριν τη λήξη του (62-59). Τότε όμως ήταν η ώρα του έμπειρου Συμεωνίδη, ο οποίος, μετά το φάουλ που κέρδισε, πέτυχε 2 εύστοχες ελεύθερες βολές διαμορφώνοντας το 64-59 1,46’’ πριν το τέλος. Ο αγαπημένος στους Σερραίους καλαθοσφαιριστής Χάρης Βοϊβατόπουλος με γκολ-φάουλ επανέφερε τους Ξανθιώτες σε θέση βολής στο 39’ (65-63), σκορ που έμελε όμως να είναι και το τελικό της αναμέτρησης, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν ή να «κλέψουν» τη νίκη αστοχώντας σε 2 βολές κι ένα τρίποντο με τη λήξη. 

Μετά το πέρας της αναμέτρησης ο προπονητής των «λιονταριών» κ. Ραδής Θεοδωρίδης δήλωσε: «Σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα εμφανίστηκε αγχωμένη στο γήπεδο, γεγονός που αποτυπώθηκε στη μεγάλη αστοχία της σε βολές και τρίποντα. Στη συνέχεια, ωστόσο, βρήκε το ρυθμό της και στηριζόμενη στην καλή της άμυνα κέρδισε ένα σκληρό και δύσκολο αγώνα με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο και σε κάθε παιχνίδι βάζουμε ένα λιθαράκι προς την επίτευξή του. Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τον κόσμο που μας στηρίζει, δίνοντας ενέργεια και παλμό στο γήπεδο!»

Διαιτητές: Μελανίδης - Χατζηκώστας

Δεκάλεπτα: 13-13, 17-17, 16-17, 19-16 (επιμέρους), 65-63 (τελικό)

Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ (Θεοδωρίδης): Κάτος 7 (1), Γρίψιος 11, Γεωργιανός Π. 19 (1), Τράκας 6 (1), Χορτομάρης 1, Συμεωνίδης 8, Δημητρακάς 5 (1), Χατζηανδρέου, Ντίνος 8, Θολιώτης.

Λεύκιππος Ξάνθης (Βαχαρίδης): Νικολόπουλος, Ιορδάνογλου , Γρούδος 2, Στεργίου, Νταβουλτζόπουλος, Χρήστου 15, Στύλας 8 (1), Σταμπουλής 10 (1), Παλλάκης 13 (1), Ζαμπάκης 2, Βοϊβατόπουλος 13 (1).

M.V.P.: Γεωργιανός Παντελής

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:
  • Η «γνωστή» άμυνα και το υψηλό ποσοστό 73% στα δίποντα (22/30)  ήταν τα κύρια στοιχεία που βοήθησαν τα «λιοντάρια» να φτάσουν στη σπουδαία βαθμολογικά νίκη, παρά την παροιμιώδη αστοχία τους με 24% στις ελεύθερες βολές (6/25!) και το χαμηλό 29% στα τρίποντα (5/17). 
  • Σύσσωμη η ομάδα του  Πανσερραϊκού Κρι Κρι εύχεται καλή και γρήγορη ανάρρωση στον καλαθοσφαιριστή του Λεύκιππου Γιώργο Παλλάκη που υπέστη διάστρεμμα ποδοκνημικής.
  • Οι αθλητές των δύο ομάδων έδωσαν μάχες σώμα με σώμα μέσα στο παρκέ διεκδικώντας μέσα σε αθλητικό πλαίσιο τη νίκη και, ταυτόχρονα, οι διοικήσεις τους διατηρούν άριστες σχέσεις αλληλοεκτίμησης έξω από το γήπεδο, κάτι που εκφράζει και περιφρουρεί με τον καλύτερο τρόπο την υγιή αθλητική άμιλλα μεταξύ των ερασιτεχνικών σωματείων της καλαθοσφαίρισης.   
  • Ομόρφυνε το κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας, αφού τοποθετήθηκαν τόσο στο παρκέ όσο και στους τοίχους πάνω από τους πάγκους των ομάδων τα διαφημιστικά λογότυπα των νέων χορηγών του Πανσερραϊκού που ενισχύουν και αυτοί οικονομικά τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας που ξεκίνησε μεθοδικά την τελευταία τριετία.  
  • Ο επόμενος αγώνας του Πανσερραϊκού Κρι Κρι θα λάβει χώρα εκτός έδρας στη Θεσσαλονίκη έναντι της «ΔΕΚΑ», ομάδας του παλαίμαχου πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Νίκου Χατζηβρέττα, την μεθεπόμενη Κυριακή 08.3.2020, λόγω της προγραμματισμένης διακοπής του πρωταθλήματος.   

Τον αγώνα προσέφεραν στο κοινό ο «gold» χορηγός της ομάδας Go Grow σερραϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών και προμηθειών, οι χορηγοί ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, «Euroservice Ο Σάββας» συνεργείο φορτηγών, «ΠΑΝΜΑΡΚΕΤ ΑΕ» τεχνικό πολυκατάστημα, «ΚΩΣΤΙΔΗΣ» ανελκυστήρες και η «ΜΥΡΩΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ» ποτοποιεία. 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.