Thursday, February 20, 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΏΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ


Σε πρόσφατη ανακοίνωση -καταγγελία της η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Σερρών) είχε επισημάνει:


«Τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια από διάφορα κέντρα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από τα επιτελεία της αστικής τάξης της χώρας μας να ξαναγράψουν την ιστορία παραχαράσσοντάς την. Διαστρεβλώνουν το νόημα της Αντιφασιστικής νίκης των Λαών. Μας λένε ότι δεν φταίνε για τα ολοκαυτώματα οι φασίστες εισβολείς αλλά ο ελληνικός λαός που πάλεψε για την λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Βαφτίζουν τους θύτες ως θύματα, φέρνοντας αντικομουνιστικά μνημόνια, με τα οποία βγάζουν λάδι τους χιτλερο- προσκυνημένους χίτες και ταγματασφαλίτες. Χρεώνουν με ευθύνες το ΕΑΜ και τον Λαϊκό Στρατό του τον ΕΛΑΣ, που έδωσε βαρύ φόρο αίματος στους ηρωικούς αγώνες του για την λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας».
Σε αυτό το κλίμα παραχάραξης της ιστορίας βλέπουμε ότι προχωρούν πολλά από τα δημοτικά συμβούλια της Περιφερειακής μας ενότητας αποφασίζοντας για εκδηλώσεις φασιστικές τιμώντας ανθρώπους συνεργάτες των ναζιστών γερμανών που καμία σχέση δεν έχουν με την απελευθέρωση της χώρας μας. 
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας και τον Δήμαρχο που αποφάσισε με κοινή απόφαση την εκδήλωση φόρου τιμής των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν την ζωή τους σε μάχη στο Τασοιου Λουκ στις 14 Σεπτέμβρη 1944 κατά της γερμανικής φάλαγγας που προηγουμένως είχε κατακάψει την πόλη της Νιγρίτας και την εκδήλωση «φόρου τιμής» για τους ΠΑΟτζηδες συνεργάτες των Γερμανών στις περιοχές Κάτω Τραπέζια Νικόκλειας και Μαιμού Ντερέ. 
Επιμένουμε σε αυτό που αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας τον Νοέμβρη του 2019 και θυμίζουμε στον σερραϊκό λαό ότι:
«Αυτά τα μνημόσυνα μίσους που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με την συμμετοχή μάλιστα ανθρώπων τόσο από την Τοπική Διοίκηση όσο και από την κεντρική πολιτική σκηνή, ένα στόχο έχουν, αυτόν της παραχάραξης της ιστορίας του τόπου μας. Δεν επιτρέπεται πολιτικοί που θέλουν να δηλώνουν «δημοκράτες και προοδευτικοί» να δίνουν το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως ο Δήμαρχος Βισαλτίας μιας περιοχής που δικαίως ονομάστηκε ανταρτομάνα και ανέδειξε ήρωες αγωνιστές της λευτεριάς όπως ο Μπογατσόπουλος που βασανίστηκε μέχρι θανάτου αγωνιζόμενος μέσα από της γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ για την λευτεριά της περιοχής από τους γερμανούς φασίστες ή και τα δεκαεφτά κορίτσια που τύπωναν προκηρύξεις καλώντας τον λαό σε αγώνα και αποκεφαλίστηκαν από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των κατακτητών.»
Καλούμε τον λαό της Νιγρίτας και όλης της Βισαλτίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο ύψος που αρμόζει σε τέτοιους απογόνους αγωνιστών να μην επιτρέψουν στους Δημοτικούς Συμβούλους να παίρνουν αποφάσεις ίσων αποστάσεων δήθεν ακίνδυνες τόσο από τους αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ όσο και από  τους συνεργάτες των κατακτητών. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμιά θέση σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ας τις τελούν μόνοι τους και απομονωμένοι. Όπως έδρασαν και στα χρόνια της κατοχής. Η ιστορία που γράφτηκε με αίμα δεν παραχαράζεται .


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.