Saturday, February 15, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Οικονομική καταστροφή η εμφάνιση κρούσματος αφρικανικής πανώλης στο Νομό Σερρών, να αποζημιωθούν άμεσα οι εκτροφείς χοίρων»


Δώδεκα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων (Αρ Πρωτ. 3980/13.02.20) προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ζήτημα της εμφάνισης κρούσματος αφρικανικής πανώλης των χοίρων στο Νομό Σερρών.


Οι Βουλευτές διατυπώνουν ερωτήματα αναφορικά με τυχόν κυβερνητικές ευθύνες δεδομένου ότι η συγκεκριμένη νόσος δεν είχε εμφανιστεί στη χώρα μας τα προηγούμενα δύο χρόνια (2018 και 2019) όταν υπήρξε επιδημία σε χώρες της βαλκανικής χερσονήσου (Βουλγαρία, Ρουμανία). Κυρίως όμως διατυπώνουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που έχει συνολικά στους εκτροφείς χοίρων του Νομού Σερρών λόγω των περιοριστικών μέτρων που υποχρεωτικά λαμβάνονται για τη μη μετάδοση της νόσου σε περισσότερα ζώα. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι πρόκειται για μια εποχή του χρόνου που παρατηρείται αύξηση της ζήτησης του χοιρινού κρέατος και τονώνει σημαντικά τα εισοδήματα των κτηνοτρόφων, ζητούν άμεσες παρεμβάσεις και την καταβολή αποζημιώσεων στην ομάδα παραγωγών που πλήττεται. Ταυτόχρονα ζητούν να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι το δυνατόν συντομότερα, αλλά και να φροντίσουν οι υπηρεσίες για τον έλεγχο των προϊόντων που είχαν διακινηθεί στο διάστημα πριν από τον εντοπισμό του κρούσματος. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα η αιτία εμφάνισης της νόσου οι Βουλευτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου η νόσος να έχει πλήξει και άλλα ζώα στη χώρα μας και ζητούν να γίνει άμεσα ο έλεγχος στο σύνολο των χοιροτροφείων της χώρας αλλά και να ανακοινωθεί ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ελέγχων στο Νομό Σερρών. Εκτός αυτών, αναφέρονται στις επιπτώσεις που έχει η ύπαρξη κρούσματος αφρικανικής πανώλης των χοίρων συνολικά στην οικονομία των Σερρών, του φτωχότερου Νομού της χώρας, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν συνολικά για μια δυναμική ομάδα παραγωγών του πρωτογενούς τομέα εάν εντοπιστούν και άλλα κρούσματα, εντός ή εκτός των Σερρών. Τέλος ζητούν από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει σε ότι αφορά την ακύρωση των προσλήψεων κτηνιάτρων που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη της ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες χρειάζονται ενίσχυση από εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό. Την ερώτηση υπογράφουν οι Αβραμάκης Λευτέρης, Αραχωβίτης Σταύρος, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Αυλωνίτης Αλέξανδρος, Βαρδάκης Σωκράτης, Κόκκαλης Βασίλειος, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παπαχριστόπουλος Θανάσης, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Μπέττυ και Τζάκρη Θεοδώρα.   

στο link ολόκληρη η ερώτηση 



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.