Saturday, February 8, 2020

Κώστας Μπούμπας: «Νύχτα θα φύγουμε από τη Βουλή από την έξοδο κινδύνου αν δεν προστατέψουμε την πρώτη κατοικία του Έλληνα» (Video)

Ομιλία Κωνσταντίνου Μπούμπα στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ν/Σ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο "«Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις»" (06/02/2010).
Μπούμπας: «Νύχτα θα φύγουμε από τη Βουλή αν δεν προστατέψουμε την πρώτη κατοικία του Έλληνα» 6.2.20 https://youtu.be/euIqYmRWCYM

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (6/2/2020).

NYXTA ΘA ΦYΓOYME AΠO TH BOYΛH AΠO THN EΞOΔO KINΔYNOY AN ΔEN ΠPOΣTATEΨOYME THN ΠPΩTH KATOIKIA TOY EΛΛHNA!!!! EΛΛHNEΣ ΓPHΓOPEITE!!!!

H ΓEPMANIA ΔEN ΠPOKEITAI NA ΔEXΘEI"ΠPOΣΦYΓEΣ " ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟ
ΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ AΠO THN EΛΛAΔA!!!
TO BPΩMIKO ΣXEΔIO ΠOY H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  AΠOKAΛYΨE AΠO TON OKTΩBPIO. Η AΦPIKANIKH ΠANΩΛH TΩN XOIPΩN "ΣKOTΩNEI "THN EΛΛHNIKH 
KTHNOTPOΦIA. 

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ !

ΔYΣTYXΩΣ HMAΣTAN ΠPOΦHTIKOI ΓIA MIA AKOMH ΦOPA!!! 
KOYBENTA ΓIA TO YΠOYΛO APΘPO 5 TOY NATO.



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με όλο τον σεβασμό στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου που λέει να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, όμως η επικαιρότητα προτάσσει, καθ’ ότι κόβεται χρόνος από τους Βουλευτές, που όπως λέει και ο κ. Τραγάκης, δεν είμαστε αντιπρόσωποι, είμαστε εκπρόσωποι του λαού.
Δράττομαι, λοιπόν, της ευκαιρίας, όπως προχθές που είχαμε την κύρωση για τη Συνθήκη με το ΝΑΤΟ, όπου κόπηκε ο λόγος από αρκετούς συναδέλφους, που για την ταμπακιέρα δεν μιλήσαμε.
Πριν, όμως, πάω και σε αυτό, σήμερα κλαίει ο νομός μου, ο Νομός Σερρών καταστρέφεται από την αφρικανική πανώλη των χοίρων. Προειδοποιήσαμε και προχθές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ηγεσία του ότι ο κίνδυνος είναι ορατός και έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας από το καλοκαίρι, καθώς το πρόβλημα ήταν ορατό στη Βουλγαρία. Είχαμε δύο κρούσματα στις 9 Αυγούστου. Σήμερα είναι σε καραντίνα ο Νομός Σερρών και όλη η χοιροτροφία κλαίει, διότι θα απαγορεύεται κάθε εξαγωγή από τα όρια του νομού και δεν ξέρω και από ποιες άλλες περιφερειακές ενότητες, σε ό,τι αφορά προϊόντα, παραπροϊόντα χοίρου, αλλά και βιομηχανικά εργαλεία, καθ’ ότι είναι ένα ιογενές νόσημα που μεταδίδεται ευτυχώς όχι στον άνθρωπο, αλλά καταστρέφει τον κλάδο της κτηνοτροφίας και δη της χοιροτροφίας. Είναι τεράστιο το πρόβλημα. 
Ειδοποιούσαμε και ως Ελληνική Λύση το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πάρει μέτρα. Πάντα το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν και δυστυχώς, επαληθευθήκαμε χθες που χτύπησε συναγερμός από το Διαγνωστικό Κέντρο Αφθώδους Πυρετού Μοριακής Γενετικής, το οποίο λέει ότι υπάρχει πρόβλημα μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Σαρδηνία στην Ελλάδα.
Ένα πράγμα θα σας πω μόνο: Το 1957 εμφανίστηκε στην Πορτογαλία, στη Λισαβόνα. Μέχρι το 1990 οι Ισπανοί πάλευαν για αυτή τη νόσο. 
Αντιλαμβάνεστε, κυρίες και κύριοι, για τι καταστροφή ενδεχομένως μιλάμε στον κλάδο της κτηνοτροφίας και δεν έχουμε κάνει τίποτα. Εδώ δεν υπάρχει ακόμη καθαρόαιμη επιτροπή στη Βουλή για να κάνει ένα προπαρασκευαστικό έργο αγροτοκτηνοτροφικής πολιτικής. Έχουμε χίλιες δυο επιτροπές και δεν έχουμε μία επιτροπή καθαρόαιμη για τον πρωτογενή τομέα.
Το δεύτερο στο οποίο θέλω να σταθώ είναι αυτό το σχέδιο για το οποίο η Ελληνική Λύση σας μιλούσε από τον Οκτώβριο. Πρόκειται για το σχέδιο του Χορστ Ζέεχοφερ, του Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, καθ’ ότι η Γερμανία θα αναλάβει στο δεύτερο εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός, λοιπόν, ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών -και καταθέτω στα Πρακτικά, scripta manent- έλεγε «όχι στην υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα». 
Τι έλεγε αυτό το σχέδιο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ότι το άσυλο θα εκχωρείται σε αυτούς που το δικαιούνται με ευρωπαϊκούς κανόνες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή –πού;- στην Ελλάδα. Όταν, όμως, αυτός θα αποφασίζει να πάει στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, αυτές οι χώρες δεν θα είναι υποχρεωμένες να τον δεχτούν και θα ξεκινάει εκ νέου διαδικασία ασύλου, δηλαδή η Ελλάδα στο περιθώριο. Θα ξαναγυρνάει στην Ελλάδα το θύμα πολέμου που πήρε με κανόνες ευρωπαϊκού δικαίου το άσυλο και θα προσφεύγει νομικά. Άρα, λοιπόν, όλοι αυτοί μένουν εδώ! Και τα υπόλοιπα είναι ότι πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. 
Εμείς είμαστε, λοιπόν, αυτοί που κινδυνολογούμε, αυτά λέει ο Υπουργός της πάλαι ποτέ Ένωσης Άνθρακα και Χάλυβα! Να τον χαιρόμαστε! Είμαστε χώρα δεύτερης κατηγορίας! Δεν χαίρει ισομερώς η Ελλάδα! Αυτοί που θα έρθουν εδώ είτε πρόσφυγες είτε «λαθροπρόσφυγες» θα μείνουν εδώ. Τα λέει ο Ζέεχοφερ.
Καταθέτω στα Πρακτικά το δημοσίευμα από την εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», scripta manent.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν δημοσίευμα, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
 Πάμε λίγο και στο ΝΑΤΟ, πριν πάω γρήγορα στα υδατοδρόμια. Προχθές για το άρθρο 5 για το ΝΑΤΟ δεν έγινε κουβέντα. Όταν μία χώρα του ΝΑΤΟ απειλεί μία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ, δεν διευκρινίζει το άρθρο 5 πώς θα υπάρχει αμυντική συνεργασία. Για τον πυρηνικό αντιδραστήρα «Ακούγιου» με 1400 ΜV ισχύ, που θα ψύχεται με θαλασσινό νερό και θα το ρίχνουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι, που είναι χώρα του ΝΑΤΟ, καμμιά κουβέντα! Για τον πυρηνικό αντιδραστήρα «Κοζλοντούι» που κινδυνεύουμε, πεπαλαιωμένος του 1970, από νατοϊκή χώρα, όπως είναι η Βουλγαρία, κουβέντα! Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς η Τουρκία θα παραβιάζει τη Συνθήκη του Μοντρέ και θα αφήνει αεροπλανοφόρα πάνω από σαράντα πέντε χιλιάδες κόμβους να περνούν, κουβέντα! 
Κύριε Πρόεδρε, γιατί κόβεται ο λόγος από Βουλευτές για να μιλήσουν για σημαντικά θέματα; Προχθές έγινε ένα κρεσέντο από τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε.
Πάμε στα υδατοδρόμια. Θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδος, αλλά θέλω να μου πείτε αν κατ’ αρχάς, θα σεβαστούμε το περιβάλλον σε κάποιες λίμνες που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και «NATURA», όπως είναι η Τριχωνίδα, η Παμβώτιδα, ο Αμβρακικός Κόλπος. 
Δεύτερον, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για στρατιωτικά υδάτινα πεδία, για να εκμεταλλευτούμε και με στρατιωτικά υδροπλάνα πλέον τη φρούρηση του Αιγαίου; Είναι μία ευκαιρία. Υπάρχουν απομονωμένα νησιά. Εγώ θα ήθελα να υπάρχει στο σχέδιο της Κυβέρνησης υδάτινο πεδίο για τον Αϊ-Στράτη, τη Σαμοθράκη, ανάμεσα στην Ίμβρο και στην Τένεδο, τη Μεγίστη ή Καστελόριζο, Στρογγύλη και Ρω που οριοθετούν την αποκλειστική μας οικονομική ζώνη, διότι οι νησιώτες νιώθουν απομονωμένοι από τις άγονες γραμμές που δεν επιδοτούνται χάριν των εφοπλιστών. Πληρώνει 60 με 65 ευρώ άνθρωπος για να πάει από το αεροδρόμιο «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» που είναι γερμανικών πλέον συμφερόντων -μέχρι και περιπολικά της FRAPORT βλέπουμε εκεί- στον Πειραιά. Γιατί δεν βγάζετε μία κάρτα μονίμων κατοίκων των νησιών, να χαίρουν άλλης μεταχείρισης για να μην αισθάνονται απομονωμένοι; Πρέπει να το κάνετε, διότι πρέπει να δώσουμε εχέγγυα και να βάλουμε και την εντοπιότητα που δεν βλέπω πουθενά για τους νησιώτες.
Είναι μια ευκαιρία να προωθήσουμε υδροπλάνα για διακομιδή αρρώστων. Δεν θα παίρνουν οι κάτοικοι της Μεγίστης ή του Καστελόριζου τηλέφωνο για να πάνε απέναντι στα ιατρεία της Τουρκίας, καθώς είναι παραμελημένοι. Να διευκρινιστούν όλες οι προδιαγραφές!
Όμως, βλέπω και μία δέσμευση κεφαλαίων από επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν. Τι θα γίνει με τους τελωνειακούς ελέγχους; Θα έχουμε και μεταφορικά υδροπλάνα, τα οποία θα κουβαλάνε και εμπορεύματα; Πώς θα γίνεται αυτός ο έλεγχος; 
Και κλείνω, κύριε Πρόεδρε.
Σε ό,τι αφορά βεβαίως τα λεωφορεία, πρέπει να δούμε αυστηρές προϋποθέσεις για λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Θυμάστε τη χρήση ζώνης στα λεωφορεία; Μετά πού πήγε αυτό; Στην άκρη. Θα πρέπει να δούμε τις προδιαγραφές των λεωφορείων, είναι πεπαλαιωμένος ο στόλος, αλλά θέλω αυτό το Υπουργείο Μεταφορών να πάρει μέτρα και να ανανεωθούν και όλοι οι γεωργικοί ελκυστήρες των αγροτών που είναι πεπαλαιωμένοι, να αλλάξουν τα ψεκαστικά, οι φρέζες, τα άροτρα και τα τρακτέρ. Δεν είναι μόνο η ηλεκτροκίνηση. 
Ο πρωτογενής τομέας -και σήμερα με αφορμή την αφρικανική πανώλη των χοίρων- χωλαίνει πραγματικά και αιμορραγεί. Κάντε κάτι! Και μην τολμήσετε -και βάζω και όλους μας- μην τολμήσουμε να πειράξουμε την πρώτη κατοικία διότι βλέπω να φεύγουμε από έξοδο κινδύνου του Κοινοβουλίου νύχτα.
Και δεν μπορώ να πω εγώ τον κ. Γεωργιάδη -που είναι και συνάδελφός μου, κάποτε κάναμε και τηλεμάρκετινγκ μαζί- να μου λέει «πού ακούστηκε αλλού;». Ακούστηκε στην Ελλάδα, ναι, στην Ελλάδα θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, η πρώτη κατοικία του Έλληνα γιατί εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία, η φιλοσοφία και είναι μια χώρα υπέρ των αδυνάτων.
Σας ευχαριστώ.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.