Saturday, February 15, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ζητάνε και τα ρέστα αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και στέρησαν την αξιοπρέπεια από τον ελληνικό λαό»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων για τα εργασιακά δήλωσε: 

«Ζητάνε και τα ρέστα από τον ελληνικό λαό αυτοί που με τις αποφάσεις τους, την αδιαφάνεια, το πελατειακό κράτος, τις αλόγιστες σπατάλες και την κακοδιαχείριση διέλυσαν τη χώρα, έφεραν τη χρεοκοπία, έδιωξαν χιλιάδες νέους στο εξωτερικό, κατάργησαν κάθε εργασιακό δικαίωμα και στέρησαν την αξιοπρέπεια από τον ελληνικό λαό. Χωρίς καμία ντροπή ο στρατηγικός κακοπληρωτής σημερινός πρωθυπουργός ζητάει τα ρέστα από τον ελληνικό λαό για να εξυπηρετήσει την επιχειρηματική και οικονομική ολιγαρχία που ο ίδιος, η οικογένειά του και το κόμμα του διαμόρφωσαν στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. 


Ζητάει τα ρέστα από τον ελληνικό λαό για την επαναφορά του εργασιακού μεσαίωνα των Μνημονίων με την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, την μείωση των προστίμων για παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας, για κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης, για τη διάλυση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων με το δικαίωμα αρνησικυρίας του Υπουργού του, για την κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, για την αύξηση των ωρών υπερωριών και τη διευκόλυνση στους εργοδότες ώστε αυτές να μην δηλώνονται, για τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, για τη μείωση του προϋπολογισμού για τον ΟΑΕΔ. 
Μέσα σε 7 μήνες έχουν καταργήσει όσα με σκληρές διαπραγματεύσεις και σωστό προγραμματισμό πέτυχε να αποκαταστήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, όταν και αποκαταστάθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις και η επεκτασιμότητά τους, όταν αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε ο υποκατώτατος, όταν ο ΣΕΠΕ πραγματοποιούσε πραγματικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε όλη την αγορά, όταν αποδόθηκε κοινωνικό μέρισμα στην πραγματική κοινωνία τονώνοντας σημαντικά την πραγματική αγορά, όταν μειώθηκε η ανεργία κατά 10 μονάδες και αυξήθηκαν οι θέσεις πλήρους απασχόλησης και πληρωνόταν και οι υπερωρίες, όταν ανακόψαμε τις μαζικές και αδικαιολόγητες απολύσεις, όταν οι εργαζόμενοι ένιωθαν το Υπουργείο Εργασίας σύμμαχο και όχι αποκλειστικό εκπρόσωπο των εργοδοτών. Αυτά που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις χειρότερες δημοσιονομικές συνθήκες τα ακυρώνουν συστηματικά και ταχύτατα για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες της οικονομικής ελίτ που επιδιώκουν το κέρδος μέσα από την ασύδοτη εκμετάλλευση των εργαζομένων.  
Ζητάνε τα ρέστα αυτοί που ισχυρίζονται χωρίς ντροπή ότι το μάρμαρο της κρίσης το πλήρωσαν οι τράπεζες και όχι ο ελληνικός λαός που διέσωσε τις τράπεζες. Μιλάνε για μείωση του ποσοστού της ανεργίας αυτοί που επιτρέπουν ξανά τις μαζικές αδικαιολόγητες απολύσεις και καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ απολύσεων ακόμα και στην τουριστική περίοδο. Ζητάνε και τα ρέστα αυτοί που δεν τολμούν να συζητήσουν αύξηση του βασικού μισθού πέρα από τα περιθώρια που τους παρέχει ο ΣΕΒ. Ζητάνε και τα ρέστα αυτοί που προετοιμάζουν την πλήρη άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας όταν ανήκουν στους στρατηγικούς κακοπληρωτές τεράστιων δανείων που τους χορηγούσαν αδιαλείπτως οι τράπεζες. Ζητούν και τα ρέστα αυτοί που επιτρέπουν και πάλι τους μισθούς στα golden κομματικά στελέχη που διορίζουν χωρίς σταματημό την ίδια στιγμή που προβλέπουν μειώσεις μισθών για το σύνολο των εργαζομένων ιδίως για τους νέους που θα προσληφθούν. 
Επιμένουν στη λογική ότι η αγορά θα δώσει από μόνη της καλύτερους μισθούς τη στιγμή που δίνουν το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να μειώνουν τους μισθούς χωρίς μέτρο και χωρίς κανόνες. Είναι πλέον εμφανές ότι οι θατσερικές και οι νεοφιλελεύθερες εμμονές τους έχουν ως στόχο να προκαλέσουν νέα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα. Η αρχή έχει γίνει με την συνεπή υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους που όπως φαίνεται θα καταλήξει στην πλήρη εξαφάνιση του κοινωνικού μισθού. Είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε ενάντια στην καταστροφική προοπτική που δημιουργεί η ΝΔ για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. 
Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το μάρμαρο της νέας κοινωνικής χρεοκοπίας που προετοιμάζουν θα το πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Οφείλουμε να αντιδράσουμε, οφείλουμε να ανακόψουμε την ορμή των νεοφιλελεύθερων που έχουν ως στόχο να μειώσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο διαβίωσης στη χώρα, που έχουν ως στόχο να στερήσουν και πάλι την αξιοπρέπεια από τους Έλληνες. Όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, «δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη εάν αυτή η ανάπτυξη δεν είναι δίκαιη». Η ανάπτυξη που διεκδικούν δεν αφορά την ελληνική κοινωνία αλλά την οικονομική ολιγαρχία.»    

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.