Wednesday, April 1, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Εμπαιγμός, ανευθυνότητα, πρόκληση τα δώρα της ΝΔ στις ελίτ εν μέσω πανδημίας»


Με αφορμή της τελευταίες προκλητικές αποφάσεις χορήγησης εκατομμυρίων ευρώ στην οικονομική ολιγαρχία, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:
«Τελικά δεν πληρώνουμε όλοι την κρίση του κορωνοϊού. Μόνο ως Πρωταπριλιάτικο αστείο θα μπορούσαν να εκληφθούν οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, που φαίνεται να μην αισθάνεται ίχνος ντροπής προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα των λίγων. Η ΝΔ τη στιγμή που 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, τη στιγμή που επιχειρήσεις που τελούν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας και δεν δικαιούνται ούτε το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, χαρίζει ζεστό χρήμα σε καναλάρχες, εργολάβους και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Συγκεκριμένα η ΝΔ πήρε τις εξής προκλητικές, προσβλητικές, ανεύθυνες και ντροπιαστικές αποφάσεις:


1.Δώρο 21 εκατομμύρια στα κανάλια με την αδικαιολόγητη απόφαση της να μην πληρωθεί την ετήσια δόση για την χρήση της πανελλαδικής άδειας τη στιγμή που έχει ανέβει σημαντικά το κόστος των διαφημίσεων που προβάλλουν λόγω της αύξησης της τηλεθέασης και έχει μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους
2. Δώρο εκατομμυρίων στα κανάλια για την προβολή των μηνυμάτων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τα οποία υποχρεούνται να μεταδίδουν δωρεάν. Απευθείας ανάθεση 11 εκατομμυρίων για την καμπάνια ενάντια στον κορωνοϊό η οποία είναι ελάχιστου ή και ανύπαρκτου κόστους
3. Δώρο 11 εκατομμύρια στους εργολάβους ως αντιστάθμισμα για τη μειωμένη κίνηση στις εθνικές οδούς αυτή την περίοδο 
4. Δώρο στα ιδιωτικά θεραπευτήρια με τον αυθαίρετο και ακατανόητο διπλασιασμό της ημερήσιας αποζημίωσης για χρήση των ιδιωτικών ΜΕΘ, από 800€/ημέρα πλέον πληρώνονται 1600€/ημέρα διότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει και το κόστος της μισθοδοσίας μιας ιδιωτικής επιχείρησης! Επίσης η ΝΔ αποφάσισε να «αξιοποιήσει» και να πληρώσει τα ακριβά διαγνωστικά τεστ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων αντί να αποδεχτεί τις προσφορές των δημοσίων δομών και των πανεπιστήμιων που αιτήθηκαν να κάνουν χιλιάδες διαγνωστικά τεστ χαμηλού κόστους. Το συνολικό δώρο προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. 
5. Δώρο ανεκτίμητης αξίας στους ιδιοκτήτες ΚΕΚ για να «επιμορφώσουν» δικηγόρους και λοιπούς επιστήμονες προκειμένου οι τελευταίοι να εισπράξουν 600€ μετά από 100 ώρες τηλεκπαίδευσης.

Συνολικά η κυβέρνηση με fast track διαδικασίες, σε αντίθεση με το δαιδαλώδες σύστημα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται, χαρίζει περισσότερα από 70 εκατομμύρια στην οικονομική ολιγαρχία του τόπου (δεν περιλαμβάνεται το κόστος των ΚΕΚ). Υπενθυμίζεται ότι το πρόσθετο κόστος που θα απαιτηθεί για την λειτουργία του ΕΣΥ αυτή την περίοδο εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 75 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και για το ΕΣΥ όμως οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι χρονοβόρες και οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε όλη τη χώρα στερούνται των αναγκαίων μέσων προστασίας τους παρά τα επικοινωνιακά σόου κυβέρνησης και χορηγών εταιριών.   

Τη στιγμή που χιλιάδες επιχειρήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε ημιαπασχόληση, ανεργία και μειώσεις μισθών, τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση από ποτέ, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τρομακτική ύφεση που θα επιδεινωθεί από την αναμενόμενη καθίζηση του τουρισμού, η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει προκλητικά και ανεύθυνα τους έχοντες. Πρόκειται για εμπαιγμό. Πρόκειται για καταστροφική πολιτική που θα κληθεί και πάλι να πληρώσει ο ελληνικός λαός».    

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.