Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Ομιλία του Γιώργου Σταθάκη στο Banking & Insurance Forum

Το πρόβλημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους κυριάρχησε στη σημερινή παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Υποδομών Γιώργου Σταθάκη κατά τις εργασίες του «Banking and Insurance Forum - Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα». ...

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, «η ελληνική οικονομία υπέστη τα τελευταία χρόνια σοβαρή κατάρρευση, ένα σημαντικό κραχ, φτάνοντας κοντά στην απόλυτη συρρίκνωση. Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους ήταν η αναπόφευκτη συνέπεια». 
Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι πρέπει να τραβηχτεί μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε εκείνους που λόγω της συρρίκνωσης που υπέστησαν τα εισοδήματά τους δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, και σε εκείνους που προσπάθησαν να επωφεληθούν από τυχόν διευκολύνσεις, ενώ είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα καλύψουν.
«Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις που να είναι απόλυτα ισορροπημένες και να εξυπηρετούν τον σκοπό της, δηλαδή την αναδιάρθρωση των χρεών των νοικοκυριών που είναι κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στόχος είναι χωρίς παρενέργειες προς κάθε κατεύθυνση, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε τα «κόκκινα» δάνεια να γίνουν «πράσινα» και να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο Υπουργός τόνισε ότι κατ’ αρχάς θα πρέπει να βελτιωθεί ο ισχύων νόμος: «Στο πτωχευτικό δίκαιο που προστατεύει τις επιχειρήσεις, πρέπει να γίνει μικρή αναθεώρηση, που θα εξασφαλίζει την προστασία των επιχειρήσεων έναντι των τραπεζών αλλά θα επιτρέπει και πιο βιώσιμες και ευέλικτες λύσεις», είπε.

«Ο διάλογος είναι εδώ για να τον κάνουμε. Οι λύσεις είναι οι άριστες δυνατές, ελπίζουμε να υπάρξει και η ανάλογη αποφασιστικότητα», κατέληξε ο κ. Σταθάκης. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.