Tuesday, March 31, 2015

Ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα

Από τον Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μάλλον κρίνεται απαραίτητο να  υπενθυμίσουμε στον κ. Κοντονή ότι ένα πλήρες αθλητικό νομοσχέδιο όπως είχε καταλήξει μέσω της δημόσιας διαβούλευσης λίγο πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, προέβλεπε ουσιαστικές και πλήρως αιτιολογημένες διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και όχι μόνο.

Επρόκειτο για μια ολοκληρωμένη πρόταση που έδινε σαφή προσανατολισμό, εκσυγχρόνιζε το υπάρχον πλαίσιο, έθετε όρους και κανόνες λειτουργίας, ρύθμιζε θέματα των αθλητικών σωματείων, του επαγγελματικού αθλητισμού, της διαιτησίας, της ενίσχυσης του αθλητισμού για ΑμεΑ κ.α.
Θα περιμέναμε να αξιοποιηθεί αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, να εμπλουτιστεί ενδεχομένως, να ενισχυθεί και  όχι να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, επειδή απλώς και μόνο προερχόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ούτε με αφορμή αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα  εμφανίζεται η πολυπόθητη ευρεία συναίνεση των πολιτικών θεσμών.
Η βία στα γήπεδα, δεν λύνεται αποσπασματικά, με σκόρπιες διατάξεις, δεν αντιμετωπίζεται με κομματικούς όρους και επικοινωνιακές πολιτικές.
Δεν λύνεται με εκφοβισμούς και αντιπαραθέσεις αλλά με διάλογο και συναίνεση σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των απόψεων και προτάσεων με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς.
Ήδη, έχουν εκφραστεί σοβαρές ενστάσεις και παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου.
Χρειάζεται αποφασιστικότητα για να πετύχουμε αποτελέσματα και όχι δηλώσεις εντυπωσιασμού και «επικοινωνιακές πρακτικές».
Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρχει ισχυροποίηση των πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων του αθλητικού νόμου για αδικήματα βίας σε αθλητικούς χώρους με κλιμακούμενες ποινές, θεωρούμε απαραίτητη τη λήψη μέτρων πάντα όμως εναρμονισμένοι με τις διεθνείς πρακτικές και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς που θα καλέσουμε σε συνεργασία, αν θέλουμε να επιτύχουμε το μέγιστο και το καλύτερο αποτέλεσμα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.