Saturday, March 28, 2015

Διαδήλωση στη διασταύρωση Εθνικής Οδού – Λιβαδιάς Σερρών για το οδικό δίκτυο

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Σιντικής με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα διοργανώνει διαμαρτυρία στη Λιβαδιά Σερρών, για την απαράδεκτη κατάσταση στο οδικό άξονα Κιλκίς – Λιβαδιάς – Νέο Πετρίτσι. Στην ανακοίνωσή της στην οποία περιγράφει αναλυτικά το πρόβλημα αναφέρει: 
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki
Εν έτη 2015, να διεκδικούμε το αυτονόητο, ασφαλές οδικό δίκτυο στον τόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, φαντάζει απόλυτα λογικό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα δρόμο, που αν και στα χαρτιά είναι χαρακτηρισμένος ως «Επαρχιακή Οδός» έχει εξελιχθεί σήμερα σε βασική αρτηρία σύνδεσης του Τελωνείου Προμαχώνα με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα 
Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν είμαστε υπερβολικοί. 
Ο δρόμος από τη γέφυρα του Στρυμόνα στο Νέο Πετρίτσι, έως την Καστανούσα, θυμίζει … κυριολεκτικά βομβαρδισμένο τοπίο. Μια εικόνα που σίγουρα δε συνάδει με μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και μια περιοχή που θεωρείται τουριστική λόγω και του σπάνιου υγροτόπου της Κερκίνης. ...

Ο δρόμος που συνδέει το Νέο Πετρίτσι με το Κιλκίς, είναι επίσημα χαρακτηρισμένος ως «Επαρχιακή Οδός». Όμως μετά το 1990 -και τις γεωπολιτικές αλλαγές στη Ν.Α Ευρώπη- έχει καταστεί ουσιαστικά κύρια οδική αρτηρία για όλα σχεδόν τα φορτηγά διεθνών μεταφορών (ΤΙΡ) που κινούνται ανάμεσα στα τελωνεία Προμαχώνα από τη μία και Δοϊράνης ή Ευζώνων από την άλλη ή για επαγγελματίες οδηγούς που τον επιλέγουν για να κερδίσουν χρόνο και χρήμα –μια και δεν έχει αναβάσεις- κατευθυνόμενοι προς τη Θεσσαλονίκη η και την Αθήνα.
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για στενό δρόμο, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, που εξυπηρετεί και τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους που αποτελούν πλειοψηφία στο δήμο μας. 
Στον ίδιο δρόμο, μετακινούνται δηλαδή από Ι.Χ. και γεωργικά μηχανήματα, έως βαριά φορτηγά και νταλίκες διεθνών μεταφορών. Παράλληλα διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές, μικρά και μεγάλα χωριά και οικισμούς, με δεκάδες επίπεδες διασταυρώσεις σε όλο το μήκος του, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί μόνιμα κινδύνους για τροχαία ενίοτε και θανατηφόρα. 
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki

Ουδείς αμφισβητεί, πως οι σοβαρές φθορές στο οδικό δίκτυο, προέρχονται από τα δεκάδες βαριά οχήματα που το διασχίζουν καθημερινά. Αξίζει να σημειώσουμε, πως η Εγνατία Οδός Α.Ε θα θέσει το επόμενο διάστημα σε λειτουργία Σταθμό Διοδίων στον Προμαχώνα. Ουσιαστικά η εταιρεία θα εισπράττει τέλη από βαριά οχήματα τα οποία δε θα κινηθούν στο δικό της δίκτυο, αλλά θα στρίψουν δεξιά στη γέφυρα του Στρυμόνα για το Κιλκίς, με αποτέλεσμα να σημειώνονται φθορές στο συγκεκριμένο δίκτυο. 
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki

Αν και το 2008 το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε διαθέσει 500.000 ευρώ για βελτίωση τόσο των επικίνδυνων σημείων όσο και του ασφαλτοτάπητα, η κατάσταση σήμερα είναι άκρως επικίνδυνη, με τον κλισέ χαρακτηρισμό «δρόμος καρμανιόλα» να είναι επιεικής…. 
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki

Επειδή έχουμε κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, από υποσχέσεις που έχουν μείνει στα χαρτιά και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, ζητάμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από τις αρμόδιες Αρχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να σκύψουν επιτέλους στο πρόβλημα και να δουν με τη δέουσα προσοχή το λογικό αίτημά μας, να κινούμαστε με ασφάλεια στο βασικό οδικό δίκτυο της περιοχής μας. 
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki

Για το λόγο αυτό, ζητούμε να υπάρξει σοβαρός προγραμματισμός για την κατασκευή νέου δρόμου εκτός οικισμών στη χάραξη της δεκαετίας του 1970 Ν.Πετριτσίου – Κάτω Ποροίων και έως τότε να ανακατασκευαστεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το υπάρχον δίκτυο από τη γέφυρα του Στρυμόνα έως την Καστανούσα και τα σύνορα με το νομό Κιλκίς. 
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki

Από εδώ και πέρα ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και εντατικός. Δηλώνουμε, πως για κάθε ατύχημα – δυστύχημα ή ζημιά στα Ι.Χ μας εξαιτίας του κακού οδικού δικτύου, θα στρεφόμαστε πλέον νομικά κατά των αρμοδίων Αρχών, διεκδικώντας νόμιμες αποζημιώσεις. Υπενθυμίζουμε πως μόνο τα τελευταία 3 χρόνια στην Αττική, καταβλήθηκαν σε οδηγούς που τα Ι.Χ. τους υπέστησαν καταστροφές εξαιτίας κακοτεχνιών στους δρόμους1,5 εκ. ευρώ.
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki

Τέρμα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός. Δεν είμαστε πολίτες Β΄ κατηγορίας. Είμαστε εδώ, στην εσχατιά της ελληνικής επικράτειας και, κυριολεκτικά, «ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ». ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.
Δυναμικά όλοι στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Κιλκίς - Προμαχώνα στο ύψος της Λιβαδιάς, στις 30 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ., για να διαδηλώσουμε ειρηνικά και να κάνουμε γνωστό το πρόβλημά μας σε όλη την Ελλάδα.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.