Monday, March 30, 2015

Σταύρος Θεοδωράκης: Σύγκρουση με συντεχνίες και το λόμπι της δραχμής ή έξοδος από το ευρώ;

“Το πραγματικό δίλημμα είναι αν η κυβέρνηση είναι με τις συντεχνίες, τα συμφέροντα και το λόμπι της δραχμής ή με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αν είναι με την Ελλάδα και τις αλλαγές ή με την έξοδο από το ευρώ και την εθνική τραγωδία’, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στον Πρωθυπουργό στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων. ...

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι ” Το Ποτάμι ψήφισε τις διατάξεις για την ανθρωπιστική κρίση αν και προτείναμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που υπάρχει παντού στην Ευρώπη ώστε να μη νιώθουν επαίτες οι φτωχοί”. Αναρωτήθηκε αν θεωρείται μεταρρύθμιση η ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Για την ΕΡΤ είπε ότι ” συμφωνούμε για μια καινούργια δημόσια Τηλεόραση. Σας καλούμε όμως να προχωρήσετε ταυτόχρονα σε ρύθμιση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων”.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη διγλωσσία που παρατηρείται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας όταν βρισκόταν στο Βερολίνο είπε στην κ. Μέρκελ “πάμε μαζί ” και αμέσως μετά ο κ.Λαφαζάνης μίλησε για σύγκρουση με τη Γερμανική Ευρώπη κάτι που προσβάλλει του συμμάχους μας τους Γάλλους και τους Ιταλούς. Σημείωσε επίσης την εσωκομματική σύγκρουση της κυβέρνησης για το θέμα του ΟΛΠ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ” ο εσωκομματικός αγώνας Δραγασάκης- Δρίτσας έληξε 0-1″. Αναφέρθηκε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων, καθώς και στο θέμα του κατοχικού δανείου θέτοντας το ερώτημα στην κυβέρνηση “αν πρόκειται για υλικό ή ηθικό ζήτημα”, υπογραμμίζοντας ότι για το Ποτάμι το κατοχικό δάνειο όπως και οι διεκδικήσεις στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και στην Κάντανο από τη Γερμανία είναι και υλικές.
Για τη συμφωνία με τους Αμερικανούς, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση αν ισχύει η δήλωση του υπουργού Αμύνης για συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου λέγοντας ότι αν ισχύει η συμφωνία, επιβεβαιώνεται και το πρωτοσέλιδο της Αυγής ότι “λεφτά υπάρχουν”.
Στο θέμα της ρευστότητας, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε όλους τους υπουργούς και τους βουλευτές να επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες ώστε να παίρνουν και οι πολιτικοί το ίδιο ρίσκο με τον λαό.
Αναφέρθηκε επίσης στις 600 επιχειρήσεις που έχουν κλείσει στην Αττική το τελευταίο δίμηνο και στα 8.500 λουκέτα που αναμένεται να μπουν ως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τη ΓΣΒΕΕ.
“Το Ποτάμι θα σταθεί απέναντι στις ιδεοληψίες ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ” επεσήμανε μιλώντας χαρακτηριστικάγια τα τραγικά λάθητης ηγεσίας τους Υπουργείου Παιδείας και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα υπερασπιστεί το κράτος δικαίου και το κράτος κοινωνικής προστασίας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του απευθυνόμενος στους υπουργούς με τη φράση του Αριστοτέλη “να περάσουμε από την ηδονή των συνθημάτων στην ηδονή της δράσης”.
Δείτε την ομιλία:
Δείτε φωτογραφίες:


Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.