Thursday, March 26, 2015

Την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων ζητά η ΑΔΕΔΥ

Υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο «πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό»
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με επιστολή της προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητάει την άμεση επαναφορά όλων των απολυμένων του δημοσίου και των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την ακύρωση του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. ...
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, οι ρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», για το οποίο υποστηρίζει, ότι «θα πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό».

Ζητάει επίσης, την άμεση επανακατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων σε μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική τους προϋπηρεσία στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα καθώς και τον υπολογισμό της σύνταξης με βάση τον χρόνο υπηρεσίας στα μισθολογικά κλιμάκια.

Ακόμη, την κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας του νομοθετικού πλαισίου για την πολιτική επιστράτευση και την κατοχύρωση των Συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ, αναγνωρίζει ότι με το νομοσχέδιο ικανοποιούνται ήδη «ορισμένα από τα κεντρικά αιτήματα της, όπως η ακύρωση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων και η επαναφορά των συναδέλφων στην ενεργό υπηρεσία, η κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας, η κατάργηση της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων μετατροπής των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), η μονιμοποίηση των συναδέλφων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.