Friday, March 27, 2015

Η γιορτή ελιάς στα Λάερμα Ρόδου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 7η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου στα Λάερμα.
Πλήθος επισκεπτών που έφθασαν στα Λάερμα, μπήκαν αμέσως στο εορταστικό κλίμα, απολαμβάνοντας υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις, τοπικά προϊόντα Λαέρμων, πεντανόστιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού και, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, υπέροχες συνταγές με ελιές από τη σχολή Μαγείρων Ρόδου. ...


Ειδικότερα το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέματα την βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου, την χρήση του ελαιολάδου στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τις παραδοσιακές συνταγές με ελαιόλαδο.


Την Κυριακή 22 Μαρτίου πολύ πριν το μεσημέρι, εκατοντάδες επισκέπτες περιηγήθησαν στα ελιόσπιτα που έστησαν οι σύλλογοι του νησιού μας, δοκίμασαν και αγόρασαν προϊόντα με ελιές,  θαύμασαν τα χορευτικά συγκροτήματα που  πλαισίωσαν την καλλιτεχνική γιορτή και συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι μέχρι αργά το βράδυ.


Την προσοχή των επισκεπτών κέρδισε το περίπτερο της Ε.Υ.ΘΥ.ΤΑ, όπου για άλλη μια φορά, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας.


O Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων ο Αη Γιώργης έχοντας αναλάβει την πρωτοβουλία διοργάνωσης της  Γιορτής για 7η φορά, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους επισκέπτηκαν τα Λάερμα, με την επιφύλαξη η γιορτή που πλέον έγινε θεσμός να βελτιώνεται και να διευρύνεται χρόνο με το χρόνο.


Ευχαριστούμε θερμά την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, τον Ο.Τ.Ε.Κ Ρόδου – Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. και όλες τις γυναίκες των Λαέρμων για τη βοήθεια τους στην προετοιμασία των παραδοσιακών εδεσμάτων.


Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κ.Ε.Κ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», Δ.Ο.Π.Α.Ρ Δήμου Ρόδου, Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. Δήμου Ρόδου.



Τέλος ευχαριστούμε την ΒΑΚΑΡ Α.Ε. για την ευγενική χορηγία της και τη στήριξη που μας παρέχει τα τελευταία χρόνια, σε υλικό και οργανωτικό επίπεδο. 





No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.