Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Σταθάκη με τον Γερμανό Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Γερμανού Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Michael Roth και του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη.
Ο κ. Roth μετέφερε την πρόθεση της χώρας του να συμβάλλει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την ύφεση και παράλληλα να μειωθούν τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά της ανεργίας των νέων και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία. ...

Ο κ. Σταθάκης και ο κ. Roth συμφώνησαν ότι μετά και από την πρόσφατη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα έχει γίνει μια θετική επαναπροσέγγιση των δύο χωρών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θετικό κλίμα θα έχει άμεση ανταπόκριση και στις αγορές.

Ο Γερμανός αξιωματούχος από την πλευρά του, τόνισε τη σημασία της συνέχισης των διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει επί συγκεκριμένων προτάσεων που θα ενισχύσουν τομείς κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν νέους αναπτυξιακούς θεσμούς και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, επεσήμανε ότι γίνονται διμερείς προσπάθειες για την απλοποίηση των διαδικασιών προκειμένου να διευκολυνθεί περαιτέρω η προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς την γερμανική αγορά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.