Sunday, March 29, 2015

Η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ χωρίς τα χρέη

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ
Η επόμενη μέρα  του ΠΑΟΚ χωρίς τα χρέη
Των ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ & ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ
Μέσα στην εβδομάδα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα ενημερωθούν για το τεχνικό κομμάτι της ρύθμισης στην οποία θα ενταχθούν και θα αποπληρωθούν τα χρέη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Ο Ιβάν Σαββίδης θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις που είχε αφήσει με την περιβόητη φράση του «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι και δικά μου χρέη», απαλλάσσοντας τον Δικέφαλο από έναν βραχνά ετών. ...

Στην πραγματικότητα ο Ιβάν Σαββίδης... κληρονόμησε τα χρέη που παρέμεναν τα τελευταία χρόνια παγωμένα και ο ίδιος φρόντισε από τη στιγμή που ανέλαβε τον Δικέφαλο να πληρώσει στην Εφορία για τις ληξιπρόθεσμες αλλά και τρέχουσες οφειλές ένα ποσό που έφτασε στα 23.000.000 ευρώ. Πλέον ο ΠΑΟΚ θα καταβάλει άλλα 10.400.000 ευρώ που θα τον απαλλάξουν από πρόστιμα, προσαυξήσεις και πρόσθετους φόρους ύψους 20.500.000 ευρώ.
Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου προανήγγειλε πως άμεσα θα ανακοινώσει τη στρατηγική ανάπτυξης του ΠΑΟΚ. Τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε ανακοινώσει ένα πλάνο επενδύσεων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχαν να κάνουν και με την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας αλλά και τη δημιουργία ενός νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή των Ταγαράδων. Σχέδια όμως που έμειναν παγωμένα, παρά το γεγονός ότι στην περίπτωση του προπονητικού κέντρου είχαν ξεπεραστεί όλα τα νομικά προβλήματα για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού.
Λογικά, από τη στιγμή που λύνεται το θέμα των χρεών, τα σχέδια αυτά θα επανέλθουν στο προσκήνιο, καθώς στην πράξη δεν φάνηκε πως ο Ιβάν Σαββίδης αντιμετωπίζει προβλήματα από την οικονομική κρίση που είναι έντονη στη Ρωσία. Το πλάνο ανάπτυξης του Σαββίδη στοχεύει σε έναν αυτάρκη οικονομικά ΠΑΟΚ καθώς, εκτός από το «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι και δικά μου χρέη», ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου έχει πει πως «δεν σκοπεύω να βάζω συνεχώς χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο».
Οι ευχαριστίες στην κυβέρνηση
Οταν ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία επίσκεψή του στη ΔΕΘ δήλωνε πως «πάνω από τα Τέμπη είμαι ΠΑΟΚ», όταν του δώρισαν μια φανέλα του Δικεφάλου, δέχθηκε μάλλον επικριτικά σχόλια. Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά και την προχθεσινή δήλωση του Ιβάν Σαββίδη, με την οποία ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη ρύθμιση των χρεών. Η αλήθεια είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε δίαυλο επικοινωνίας, τον οποίον προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για να λύσει το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ, με την προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα τη στήριξε και με την κάθοδο του Θοδωρή Ζαγοράκη στις τελευταίες Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Στον ΠΑΟΚ δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους όταν διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να εντάξουν τα χρέη στην προηγούμενη ρύθμιση λόγω του ορίου του 1.000.000 ευρώ και εξέταζαν το ενδεχόμενο να ενταχθούν στον νόμο Ορφανού.
ΠΗΓΗ: imerisia.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.