Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Ερώτηση της Φ. Αραμπατζή προς τον Πρωθυπουργό για τα περί Grexit

Ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα περί Grexit κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή.
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
Tον Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Kον Αλέξη Τσίπρα
ΘΕΜΑ: Υπάρχει ή όχι για την Κυβέρνηση η επιλογή του Grexit.
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, ...

Μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησής σας, που επαναφέρουν στην ατζέντα το εφιαλτικό, κατά την άποψη μου, σενάριο του Grexit. Χαρακτηριστικά αναφέρω τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Πάνου Σκουρλέτη  σε συνέντευξή του στη Real News στις 22/03/2015 πως «για την Κυβέρνηση αποτελεί βασική στρατηγική η επιδίωξη λύσης εντός του ευρώ αλλά αυτό που δεν υιοθετείται είναι η λογική του -πάση θυσία-» καθώς και του συμβούλου σας Γιάννη Αλμπάνη πως «το Grexit είναι πολύ επώδυνο ( γι’ αυτό και ορθά δεν ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να ανοίξει προοπτικές, που δεν υπάρχουν στο μνημονιακό πλαίσιο».
Στην κορυφή των παρεμβάσεων, που έχουν προκαλέσει τεράστια ανησυχία και συνεχή εκροή καταθέσεων είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Κρήτη, που καλούσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ και μετά τη «ρήξη» καθώς και οι σημερινές δηλώσεις του Αν. Υπουργού κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στο STAR ότι «σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη».
Κατόπιν τούτων:
Σας καλώ να ενημερώσετε με τη δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη το ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, αν στη στρατηγική της διαπραγμάτευσής σας με τους εταίρους, υπάρχει ως έσχατη επιλογή για εσάς η καταφυγή στο καταστροφικό για τη χώρα Grexit. Αλλιώς θα πρέπει να κλείσετε οριστικά τη συζήτηση αυτού του σεναρίου, που μόνο κακό κάνει στην οικονομία και τη χώρα.
27-03-2015  
Η ερωτώσα Βουλευτής
Φωτεινή Αραμπατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.