Wednesday, October 26, 2016

Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2016

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης των νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων, τα οποία υπόκεινται σε δειγματοληψία για Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες (ΜΣΕ), σε 9 Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την υλοποίησή του αναλαμβάνει Ένωση Εταιρειών, η οποία αναδείχθηκε μετά από ανοιχτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό.

Το πρόγραμμα ξεκινά :
από 24/10/2016 για τις Περιφέρειες

§  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

§  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

§  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

§  Περιφέρεια Ηπείρου

§  Περιφέρεια Θεσσαλίας

και από 1/1/2017 για τις Περιφέρειες

§  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,

§  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,

§  Περιφέρεια Πελοποννήσου και

§  Περιφέρεια Αττικής

Οι κτηνοτρόφοι βοοειδών, αιγών και προβάτων οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες ή/και το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, για την ύπαρξη νεκρών ζώων ηλικίας άνω των 18 μηνών για τις αίγες και τα πρόβατα και 24 ή 48 μηνών για τα βοοειδή στην εκμετάλλευσή τους.
Το νεκρό βοοειδές, πρόβατο ή αίγα θα πρέπει να φέρει ενώτιο, να είναι ηλικιακά κατάλληλο για δειγματοληψία ΜΣΕ και να συνοδεύεται από το διαβατήριο (βοοειδές) ή το μητρώο εκμετάλλευσης (αίγα ή πρόβατο).

Οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται άμεσα για την ύπαρξη νεκρών ζώων στην εκτροφή τους, στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο ακόλουθο τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη βάση.

Text Box: Φορέας υλοποίησης προγράμματος     210-8960.100

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.