Wednesday, October 26, 2016

Φωτεινή Αραμπατζή: «Στον αέρα ακόμη η συνέχιση της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου για τον Νομό Σερρών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Δήλωση για παραμεθόριο 
Συνεχίζεται η κοροϊδία προς τους δημοσίους υπαλλήλους των απομακρυσμένων και παραμεθορίων περιοχών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

10 μήνες μετά την απόπειρα της να περιορίσει δραματικά με τον Ν. 4354/2015 τις υφιστάμενες γεωγραφικές περιοχές, που δικαιολογούν την καταβολή επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και στη συνέχεια την αναίρεση της σχετικής διάταξης υπό το βάρος των συνολικών αντιδράσεων, ο καθορισμός των συγκεκριμένων περιοχών είναι ακόμη στον αέρα.

Η σχετική παράταση, που δόθηκε μέχρι τις 31-10-2016 εκπνέει και η έκδοση της αναγκαίας σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα καθορίζει επιτέλους τα κριτήρια των περιοχών, που θα δικαιολογούν τη χορήγηση του ανωτέρου επιδόματος, εκκρεμεί ακόμη.

Η συνέχιση της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου, που αρχικά η Νέα Δημοκρατία χορήγησε επί δικής της διακυβέρνησης με τον Ν. 3714/2008, δεν στοχεύει επ’ ουδενί στην ικανοποίηση ενός συντεχνιακού αιτήματος. Γιατί σε ό,τι αφορά τον Νομό Σερρών, η κατάργηση του εν λόγω επιδόματος θα αποτελέσει μεγάλη οικονομική απώλεια ειδικά στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ένας Νομός, που πλήττεται ανεπανόρθωτα από την αθρόα «μετανάστευση» επιχειρήσεων στη γειτονική Βουλγαρία και το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο στις πύλες εισόδου του, ένας Νομός, που βρίσκεται στην τελευταία θέση στην κατάταξη των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας βάσει του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και στην προτελευταία θέση σε σχέση με τους άλλους Νομούς σε πανελλαδικό επίπεδο, δεν αντέχει νέες απώλειες.

Για τους ανωτέρω λόγους, ως Βουλευτής Σερρών ζήτησα τη συμπερίληψη των άδικα αποκλεισθέντων Νομών Σερρών, Δράμας, Κιλκίς και Πέλλας στο καθεστώς συνέχισης της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου, τόσο με σχετική τροπολογία – προσθήκη στο άρθρο 19 του νομοσχεδίου 4354/2015, που είχα καταθέσει στις 14-12-2015, όσο και με σχετική μου Ερώτηση στις 2-2-2016. Οκτώ μήνες μετά, «σιγή ιχθύος» από την δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα μόνα δυστυχώς, που είναι ικανή να πράξει, είναι να φορολογεί άγρια τα ελληνικά νοικοκυριά, να εκτοξεύει τις ασφαλιστικές εισφορές, να ξεθεμελιώνει την πρωτογενή παραγωγή και να διώκει την υγιή επιχειρηματικότητα, υπονομεύοντας την εθνική οικονομία και την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών.   


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.