Sunday, October 30, 2016

Με τη λάμψη του Ντούσαν Ίβκοβιτς το τουρνουά μπάσκετ Σιντικής

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκοσμίου μπάσκετ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς λάμπρυνε με την παρουσία του το 1ο τουρνουά μπάσκετ παίδων Σιντικής που πραγματοποιείται το τριήμερο 28, 29 και 30 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Κάτω Ποροίων.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ο προπονητής των τίτλων, ο προπονητής που έχει κατακτήσει και τους τέσσερις  Ευρωπαϊκούς τίτλους, με Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια στην τροπαιοθήκη του, που το καλοκαίρι έβαλε τίτλους τέλους στην προπονητική του καριέρα ήταν ο υψηλός καλεσμένος στο τουρνουά που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο κλειστό γυμναστήριο των Κάτω Ποροίων. Όταν ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης προσφώνησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο χαιρετισμό του, το κλειστό γυμναστήριο «σείστηκε» από τα χειροκροτήματα των φιλάθλων και κυρίως των νεαρών παικτών που συμμετέχουν στο τουρνουά. «Το ζεστό αυτό χειροκρότημα δείχνει την αγάπη των Ελλήνων στον Ντούσαν Ίβκοβιτς» είπε ο κ. Δομουχτσίδης ο οποίος έδωσε δύο συμβολικά δώρα στον κορυφαίο προπονητή.
Τα δύο συμβολικά δώρα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Μια εικόνα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να συγκινείται αφού τα δύο του παιδιά έχουν τα ονόματα Πέτρος και Παύλος. Το δεύτερο δώρο έκανε τον Ντούντα να χαλογελάσει. Ήταν ένα ζευγάρι περιστέρια αφού όλοι γνωρίζουν την παθολογική αγάπη του Ντούσαν Ίβκοβιτς για τα περιστέρια. «Το περιστέρι είναι το σύμβολο της ειρήνης» είπε ο Ίβκοβιτς που είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλά τι θα πει πόλεμος και ειρήνη.

Ο διευθυντής του Αριστοτελείου εκπαιδευτηρίου Σερρών κ. Δημήτρης Κεφαλάς βραβεύει το Ντούσαν Ίβκοβιτς
Τον Ντούσαν Ίβκοβιτς βράβευσε και το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών με τιμητική πλακέτα με τον διευθυντή του κ Δημήτρη Κεφαλά ενώ το Επιμελητήριο Σερρών του παρέδωσε έντυπο και ψηφιακό υλικό με την παρουσίαση του Νομού Σερρών αλλά και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.
Τα δώρα από το Επιμελητήριο Σερρών
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε ότι με χαρά ήρθε στην περιοχή η οποία του θυμίζει τον τόπο του, χαιρέτησε ένα προς ένα όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο τουρνουά, βγήκε φωτογραφίες και ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν την υγεία τους και να αγαπάνε το  μπάσκετ και τον αθλητισμό. Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης μίλησε για το τουρνουά που ο Δήμος θέλει να το κάνει θεσμό και ευχαρίστησε τον Βασίλη Παραμανίδη που όπως υπογράμμισε «είναι ο οραματιστής και η ψυχή του τουρνουά. Εμείς συμμεριστήκαμε το όραμα του και το κάναμε δικό μας. Το τουρνουά διεξάγεται σε ένα νεότευκτο κλειστό γυμναστήριο που ήταν Ολυμπιακό έργο του 2004 και πριν από λίγο καιρό ξεκινήσαμε να το λειτουργούμε και θέλουμε να το συνεχίσουμε και να το συντηρήσουμε».
Η βράβευση του Βασίλη Παραμανίδη από το Δήμο Σιντικής

Ο Βασίλης Παραμανίδης μίλησε για το όραμα που είχε για το τουρνουά και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του όταν παρουσίασε τους πρώην συμπαίκτες του, τους παίκτες του πρωταθλητή Άρη του 1979 Διονύση ΑνανιάδηΔημήτρη ΝάστοΣταύρο ΧωλόπουλοΣτράτο Βαμβακούδη και Διαμαντή Σκόνδρα.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους πρώην παίκτες του Παραμανίδη, Νάστο, Χωλόπουλο, Ανανιάδη, Σκόνδρα και Βαμβακούδη.

Μάλιστα όλοι εκείνοι οι καλαθοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία χαιρέτησαν τους παίκτες όλων των ομάδων αλλά σίγουρα η κοινή φωτογράφιση εκείνων των παικτών με τους παίκτες της παιδικής ομάδας του Άρη ήταν η στιγμή που έκλεψε την παράσταση με το ιστορικό παρελθόν να φωτογραφίζεται με το αύριο του συλλόγου. Στο τουρνουά συμμετέχουν ο Άρης, η ΧΑΝΘ, τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών. Το σίγουρο είναι ότι το όραμα του Βασίλη Παραμανίδη θα γράψει ιστορία αφού το τουρνουά θα γίνει θεσμός και θα φέρει την ανάπτυξη του μπάσκετ σε μια όμορφη περιοχή του Νομού Σερρών που τουλάχιστον τουριστικά θεωρείται από τις σπουδαιότερες στην Ελλάδα.
Το παρελθόν (οι παίκτες του 1979 ) με το μέλλον του Άρη (η παιδική ομάδα).

Ο Βασίλης Παραμανίδης δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του

Ο Αντιδήμαρχος Στάθης Ζαπρίδης δείχνει τα περιστέρια στον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Η ομάδα του Αριστοτελείου Εκπαιδευτήριου Σερρών

Οι παίκτες της παιδικής ομάδας του Άρη χαιρετάνε τους παίκτες του πρωταθλητή Άρη του 1979

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στο ξενοδοχείο του Δημήτρη Νάστου έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ 3 και στην ΕΡΤ Σερρών ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

Το κλειστό γυμναστήριο στα Κάτω Πορόια


Βασίλης Αναστασιάδης
ΠΗΓΗ ert.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.