Monday, October 31, 2016

Ανακοίνωση Υπευθύνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης για την πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης 2016

Ο παραλογισμός και ο εμπαιγμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εις βάρος των αγροτών δεν έχουν τελειωμό


Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, μετά την εκταμίευση της προκαταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης σε 567.000 δικαιούχους προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο παραλογισμός και ο εμπαιγμός της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ειδικότερα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχουν τελειωμό… Ακούσαμε τον Υπουργό να λέει ότι κάνανε μεγάλη προσπάθεια και πληρώνουν την ενίσχυση 40 ημέρες νωρίτερα γιατί γνωρίζουνε, όπως δήλωσε, τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου, αλλά και όλης της ελληνικής επαρχίας, για ρευστότητα..
Δεν διευκρίνισε, όμως, ο Υπουργός ότι οι 40 ημέρες νωρίτερα που ανακοίνωσε είναι 40 ημέρες νωρίτερα από την περσινή καθυστερημένη πληρωμή που πραγματοποίησε. Αλήθεια τι γίνεται με τις μεταβιβάσεις; Με τα Ειδικά Δικαιώματα; Όπως επίσης και με ενεργούς αγρότες που τους εμφανίζονται μηδενικά δικαιώματα; Συνεπώς, οι δήθεν προσπάθειες του ΥΠΑΑΤ αυτή τη στιγμή, σε αυτήν την δεινή, οικονομική συγκυρία, περισσεύουν.

Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω στον Υπουργό ότι επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οι ενισχύσεις ήταν ακατάσχετες και αφορολόγητες. Ενώ, σήμερα, είναι δική τους πρωτοτυπία, της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να φορολογείται πέραν του αγροτικού εισοδήματος και η βασική ενίσχυση. Όπως επίσης είναι και δικό τους επίτευγμα να καταργούν το ακατάσχετο των επιδοτήσεων των αγροτών: «είναι ανεπίτρεπτο να «βάζουν χέρι» στις επιδοτήσεις όποιοι θέλουν: τράπεζες, δημόσιο, ιδιώτες».   Επιπροσθέτως, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όλα αυτά τα φοροεισπρακτικά και εισφοροεισπρακτικά μέτρα θα πρέπει να επαναξιολογηθούν σε ένα γενικότερο πλαίσιο, για να μπορέσει η ελληνική γεωργία να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν τόσο υψηλοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές σε βάρος των αγροτικών εισοδημάτων και επιδοτήσεων». 

Ακόμα, θα ήθελα να υπογραμμίσω στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι η ταλαιπωρία που βιώνουν σήμερα οι αγρότες στις τράπεζες είναι απερίγραπτη. Οι περισσότεροι αγρότες δεν γνωρίζουν ούτε το πραγματικό ποσό που τους αναλογεί ούτε τα κριτήρια με βάση τα οποία έχει γίνει η σημερινή απόδοση, ούτε ποιος «βάζει χέρι στον λογαριασμό τους». Τα επικοινωνιακά παιχνίδια από αυτήν την Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα. Και αν πραγματικά ενδιαφερόταν το ΥΠΑΑΤ για τον αγροτικό κόσμο θα είχε βρει διεξόδους για να τον αποσυμφορήσει οικονομικά και όχι να τον αφανίσει με τις συνεχόμενες εισφοροεισπρακτικές και φοροεισπρακτικές του επιλογές. Η Βασική ενίσχυση έχει χάσει από αυτήν την Κυβέρνηση εξ’ ολοκλήρου τον πραγματικό της χαρακτήρα που δεν είναι άλλος: από τη στήριξη των αγροτών για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί».  
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.