Wednesday, October 26, 2016

ΟΒΙ: Συνέδριο για τις εφευρέσεις στους κλάδους της γεωργίας και των τροφίμων

Συνέδριο με τίτλο «Εφευρέσεις στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων:
Ο δρόμος για την αγορά».
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, 10 και 11 Νοεμβρίου 2016.


Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Academy, EPO, www.epo.org) διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Εφευρέσεις στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων: Ο δρόμος για την αγορά», 10 και 11 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στο διήμερο αυτό Συνέδριο θα αναλυθούν, από σημαντικούς εξειδικευμένους ομιλητές της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι  πτυχές των στρατηγικών βιομηχανικής ιδιοκτησίας των ευρωπαϊκών και ελληνικών επιχειρήσεων στον κλάδο των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Συνέδριο θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τη σύνταξη των αξιώσεων και θα παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα σχετικά με τη Διανοητική Ιδιοκτησία στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων, αλλά και τις δυνατότητες προστασίας της καινοτομίας σε αυτούς τους τομείς, στο πλαίσιο του συστήματος των φυτικών ποικιλιών.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση και αποστολή στον ΟΒΙ της επισυναπτόμενης Φόρμας Συμμετοχής.

Στο σεμινάρια θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία Ελληνικά - Αγγλικά.
Η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι: 07.11.2016

Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για το πρόγραμμα και τη φόρμα συμμετοχής, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.obi.gr/obi/?tabid=60&ncId=21&ncode=584

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κυρία Ράνια Ζαχαροπούλου
Email:  rzax@obi.gr  
Τηλέφωνο: 210 6183541

Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ):

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων. Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. O OBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.